Jump to content

moguća tužba


upitnik

Preporučene objave

Zna li netko imam li osnove za tužbu protiv Općinskoga suda u Zagrebu na temelju sljedećih podataka:

1. Zahtjev za knjižene vlasništva podnio sam 2000.

2. Zahtjev je odbijen 2001. zbog toga jer nisam pribavio svu potrebnu dokumentaciju.

3. 2005. prilažem svu potrebnu dokumentaciju i vlasništvo se upisuje u svibnju 2006.

4. Ostala je zabilježba da mi se odbija zahtjev za vlasništvo, tako da u vlasničkom listu piše da sam vlasnik i istodobno stoji i zabilježba iz 2001. kojom mi se odbija zahtjev za upis vlasništva.

5. Izgubio sam kupca koji nije mogao na temelju vlasničkog lista sa zabilježbom dići kredit.

6. U tijeku je brisanje zabilježbe na temelju podneska kojim se to zahtijeva, a to traje već mjesec dana. Nije li sud morao po službenoj dužnosti sam obrisati zabilježbu? Za poludit od birokracije, a sve je čisto ko sunce.

Dakle, mogu li tužiti nadležni sud i što bih mogao tražiti kao nadoknadu pretrpljene štete zbog nečije neažurnosti? Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ne...

kao prvo, ne možete tužiti sud, nego bi morali tužiti rh

kao drugo, to ne preporučam, radi toga što će dugo trajati, a i jedino za čega bi mogli tužiti je naknada štete. ugl. sud ima imunitet i morali biste dokazati zlu namjeru ili u najmanju ruku grubu nepažnju djelatnika suda koji je to radio.

treće, radije pričekajte i pokušajte s kojom požurnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Nažalost, kolega Brainformat je u pravu.

Dokazivanje krivnje na strani RH, pa i same protupravnosti kao jedne od pretpostavke za nakndu štete bili bi gotovo nemoguće, a osim toga tu su još i troškovi građevinskog vještačenja na okolnost visine nastale štete.

Bolje je pokušati sa požurnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Hvala svima na savjetima. Problem je riješen. Naime, nisam htio pisati da mi je zabilježbu rješavao jedan odvjetnik. Budući da su prošla dva mjeseca, a ništa nije bilo riješeno, potražio sam pomoć kod novoga odvjetnika i to mlade pravnice koja tek treba položiti ispit za odvjetnicu. Ona je riješila problem za pet dana. Evo o čemu se radilo, kao savjet svima koji eventualno imaju sličan problem:

1. Rješenje kojim se odbija pravo na vlasništvo iz 2001. nikada nije stiglo na moju adresu, iako je u međuvremeno pravo na vlasništvo riješeno.

2. Novo rješenje navodno je poslano u svibnju 2006. i također nije stiglo do mene.

3. Dok ja ne preuzmem rješenje i dok ne prođe rok za žalbu zabilježba ne može biti brisana.

4. Mlada pravnica je to riješila tako da je na temelju moje punomoći dala podnesak kojim se ja odričem prava na žalbu na odnosno rješenje i tražim brisanje sporne zabilježbe. Nakon pet dana od dostavljanja podneska zabilježba je brisana, ja sam našao novoga kupca i prodao stan za još bolje novce. Međutim, koštalo me živaca. A mladoj pravnici sam s veseljem isplatio njezin zasluženi honorar koji je bio vrlo razuman, a neću ovdje navoditi iznos. Uglavnom bio je puno manji od onoga koji je zahtijevao odvjetnik koji nije obavio svoj posao, pa stoga nije ništa niti dobio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, prava stvar je tek onda kada se slučaj rješava godinama, umjesto da se riješi na najbrži mogući način. Inače, i ja radim poslove koje neki rade mjesecima, a ja ih rješavam za nekoliko dana. Samo zato jer želim riještiti problem, dok neki moji kolege kažu da akt mora dobiti kancelarijsku vrijednost. Izgleda da se rješavanje problema zove nadripisarstvo, a zadržavanje predmeta u ladici zove se stručnost. Svaka čast. Nije to nikakvo čudo u današnjoj eri vladavine mediokriteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija