Jump to content

Prometna nezgoda - nalet odostraga


anonimno

Preporučene objave

Poštovani, prije par dana imao sam prometnu nezgodu, naime dok sam stajao na semaforu čekajući da se upali zeleno svjetlo, u trenutku paljenja zelenog svijetla na vozilo koje je također stajalo iza mojeg naletjelo je treće vozilo, te je vozilo koje je stajalo iza mene od siline udarca odbačeno na moje. Odmah nakon nesreće sam pokušao izaći iz automobila, ali se nisam osjećao dobro (mučnina, vrtoglavica te bolovi u vratu) Te je nakon dolaska policije pozvana hitna medicinska pomoć i prevezen sam u bolnicu gdje mi je dijagnosticirana trzajna povreda vrata i dobio sam shantzov ovratnik. Drugi dan se nisam osjećao bolje (glavobolja se pojačala) te sam otišao do svog liječnika opće prakse, koji mi je prepisao lijekove protiv bolova i za smirenje... Kako mi niti navečer nije bilo bolje obratio sam se ponovno u bolnicu gdje mi je diagnosticirano pogoršanje (sad mi zuji u lijevom uhu, mučnina i glavobolja ne prestaju, trnci u rukama).... Danas 5 dan nakon mi je bolje ali ne i dobro, neidem još na posao... Molim Vas za savjet što mi je najbolje činiti, te koliko se novca može dobiti od odštete za ovakvu ozlijedu... Automobilom sam bio na procjeni i odličio sam ga dati popraviti u ovlaštenom servisu (pošto je star par mjeseci). Vjerojatno imam i pravo na naknadu za umanjenu vrijednost vozila??? Da li imam pravo na zamjensko vozilo jer su mi u servisu rekli da će moje tamo morati ostati oko tjedan dana (procjenitelj mi je rekao da nemam na to pravo, da li da tih par dana zamolim njega da me vozika okolo???)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas za savjet što mi je najbolje činiti, te koliko se novca može dobiti od odštete za ovakvu ozlijedu

 

da li i vi, kao ja, primijecujete potpuno nelogicnu zabrinutost ljudi sa navodno strasnim problemima izazvanim navodnim trzajnim ozljedama?

 

oni, naime, u jeku svoje bolesti, nisu uopce zabrinuti za svoje zdravstveno stanje niti za ishod lijecenja, oni su zabrinuti za novac.

 

dobit ces onoliko koliko kaze vjestak, a koji svoj nalaz nece temeljiti na tvojim senzacijama koje opisujes raznim lijecnicima, a sto oni stavljaju na papir, vec na objektivnim nalazima poput magnetske rezonancije i kompjuterske tomografije koje su kod tebe, sasvim sam siguran, b.o.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li imam pravo na zamjensko vozilo

 

nije ti potrebno zamjensko vozilo.

 

prema tvom opisu vlastitih tegoba koje dozivljavas, trenutno ni u kojem slucaju nisi zdravstveno sposoban za vozaca i ne smijes voziti.

 

obzirom da pijes lijekove za smiranje, pretpostavljam da osjecas strah od automobila, pa ne bi smio putovati niti kao putnik jer bi se tvoji strahovi mogli jos povecati cime bi se pogorsalo tvoje zdravstveno stanje i mogucnost oporavka.

 

nisi na bolovanju zato da bi se vozao u rentacaru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niti mi ne treba sada zamjensko vozilo!!! Nego kad moje bude na popravku!!! Dakle mislim da bi za jedno tjedan-dva dana trebao biti sposoban ići na posao, jer mi nije cilj ležati kod kuće... Dakle koliko sam skužio procijenitelja i policiju, zapisnik i procjena će sigurno trajati oko mjesec dana... A ja do tada svakako moram na posao.... Više sam pitao zato jer me od nezgode zvalo jedno 3-4 odvjetnika i traže da njima dostavim papire kako bi oni to sredili i ja dobio neke pare.... Meni je prvo cilj da mogu na posao i da mi se auto bude nov kakav je i bio prije nesreće, a za ovu odštetu ako se može što bez prevelike muljaže izvući zašto ne... Jako mi je sumnjivo kad su me toliki zvali!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zato jer me od nezgode zvalo jedno 3-4 odvjetnika i traže da njima dostavim papire kako bi oni to sredili i ja dobio neke pare....

 

apsolutno nemoguce!

 

odvjetnici su stupovi ovog drustva, cvijece pravosudja i nikako nije moguce da bi oni krsili vlastiti kodeks pa pribavljali podatke o ozlijedjenima iz policije/bolnica i nakon toga im nudili svoje usluge na proviziju,

 

jos je manje moguca da bi oni eventualno bili u bilo kakvoj sprezi sa sucima ili nesto slicno!

 

dakle, kakvo se sve smece nakotilo u pravosudju ove zemlje, bajicu sto ti radi uskok!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jako mi je sumnjivo kad su me toliki zvali!!!

 

to su ti oni koji stranke nalaze čitajući dnevne novine, ili koji imaju poznanstva u policiji pa se tako pojave i na vratima osobe koja još nije ni sahranila nekoga svoga poginulog u nesreći i sl. i nude usluge..

nemaju ni malo obzira ni morala, ali takvi vam mogu u postupku svašta izvući (i od vas i druge strane!)

pa se odlučite..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedan mi je čak rekao da mi može srediti neke doktore, ali da to moram dodatno platiti ?!?!? poklopio sam mu slušalicu.... Ne želim nikome ništa unaprijed platiti niti kune, ako što mogu dobiti dobro, ako ne opet dobro... Ovdje sam više postavio pitanje koje su to cifre u pitanju, pošto se za neki manji iznos ne želim natezati.... Istina je da imam neke bolove, ali šta se sve dešava u prometu mislim da to nije ništa strašno... nategnuo sam vrat i trebam tjedan - dva mirovati.... i sve će biti dobro.... To kaj mi je sa sluhom to mi je bilo i jednom kad sam na treningu (TaeKwonDo-a) dobio udarac pa mi je za par dana bilo OK... Malo mi je smetala glasna glazba jedno vrijeme ali OK....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozes izvuci oko 10 tis kn u nagodbi ako imas neku trzajnu i jace bolove i par tjedana shantzov s mirovanjem.

 

na sudu uvijek malo vise. medjutim za sve treba vidjeti tvoju medicinsku dokumentaciju, a to se tek moze nakon rehabilitacije.

 

odvjetnici za usluge u pravilu uzimaju 15% od cistog iznosa plus odvjetnicki trosak bilo po nagodbi bilo po presudi.

 

tko trazi vise taj te vec dere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija