Jump to content

zemljište


IvicaAron

Preporučene objave

Morao sam pitati jer se prenamjena vrši kada je isto već u građevinskom području a želi se graditi objekat, tada to vrši tako da se po pravomoćnosti građevinske dozvole prosljeđuje upravnom odjelu JLS za promjenu namjene te ne treba nikakav zahtjev.

Za vaš slučaj trebal bi ste sastaviti nešto otprilike ovako nešto:

U lijevom gornjem kutu navedete svoje podatke, ime i prezime, adresu a desno ispod navedete onoga kome isto upućujete (Općina/grad xy, adresa yx)

te kao Predmet: Zahtjev za prenamjenu zone korištenja zemljišta prilikom izrade prostornog plana uređenja (PPU Općine xy, ili detaljnijeg plana koji je u izradi npr. UPU

Molim da se na temelju priloženih dokumenata, Izvadka iz zemljišnih knjiga K.O. XY, kat.čest. br. 123, u naravi zemljišta poljoprivredne namjene površine (čhv/m2), te kopije katastarskog plana izvrši prenamjena zone korištenja zemljišta koje trenutno nije u građevnoj zoni prilikom izrade PPUO xy (ili kojeg već plana). Na navedenom zemljištu se planira zahvat za namjenu izgradnje obiteljske kuće, kao i pomoćne građevine (ili čega već) u ukupnoj površini namjeravanog zahvata od XYZ m2.

Prilog zahtjevu:

1. Izvadak iz ZK

2. Kopija katastarskog plana

 

U________________________, dana _____________2020 godine

 

Potpis

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav,

Imam pitanje za korisnika Spitfire. Imam zemljiste na Pagu, radi se o 2 cestice koje su se trebale ujediniti u jednu samim projektom i nalaze se jedna pored druge. Radio se o gradnji vikendice, gjde je sve doslo do samog kraja, znaci i geodetski projekt i arhitektonski i sve placene moguce pristojbe za izdavanje dozvole, gradske cistoce...i sve suglasnosti..., samo se cekao potpis procelnika. Medjutim sad na samom kraju sam dobio zakljucak da jedna od mojih cestica nije u prostornom planu i da dostavim dopunu (nije naznaceno sta i kakve je to dopuna) u roku od 30 dana. Moj arhitekt nerazumije o cemu se radi. Moram reci da je zemljiste u gradjevinskoj zoni, okolo se gradi i izgradjeno je jos objekata sa kojim granici moje zemljiste. Pri kupoprodaji zemljista prodano je kao "pasnjak", stoga neznam dali je tu problem, dali tu spornu cesticu (jedna cestica je u prostornom planu) treba perinaciti u gradjevnu?

Dakle ja jos nemam pravomocnu gradjevinsku dozvolu jer me ovo koci da ju dobijem.

Jos moram napomenuti da je covjek od kojega sam ja kupio zemljiste 2011 godine dobio Rjesenje o visini komunalnog doprinosa za gradjenje 4 apartmana na tim istim cesticama koje nikad nije platio jer je sagradio kucu u blizini. Dakle kako je to rjesenje za tu spornu cesticu moglo biti izdano tada a nije u prostornom planu?

Vidim da se razumijete u to i mogu vam poslati sve na mail da vidite o cemu se radi zajedno sa linkom i slikom na kojem se vidi to zemljiste sa legendom pored toga.

Hvala unaprijed

Pozdrav

uređeno: od Varga
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav,

planiram kupiti poljoprivredno zemljiste, zanima me procedura za prenamjenu zemljista u gradjevinsko.. oko mene se nalazi cca. 30 parcela sve iste velicine. Zemljista su udaljena cca 80m od posljednje gradjevine u naselju. Mislite li da bi bilo bolje da svi zajedno apliciramo da se izmjeni prostorni plan i da nas obuhvati gradjevinska zona, ili da to svatko radi individualno. 

P.s. novi sam u ovome pa se ne razumijem bas, hvala na svakoj pomoci! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija