Jump to content

Nedopuštena ovrha


Astrid 1

Preporučene objave

Danas sam primila riješenje o ovrsi od bivšeg Dinersa danas ECC koje je prvi puta pokrenuto 2002.g  sa zahtijevom oduzimanja 1/3 plaće to poduzeće je prestalo sa radom 2006.g tada sam i ja prešla raditi u drugo poduzeće od tada do sada nitko ništa nije pitao niti sam znala da to nije otplaćeno radi se o dugu od 4300kn i 930kn sudskih troškova i kamata. Ovjere suda su samo iz 2002. i do 2019. nitko nije ništa rješavao. Da li je to zastara i da li se mogu  žaliti na navedeno? Prošlo je 17g

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada zadnje sam dobila rješenje o ovrsi a oni su prije toga 11.11.2019. predali ovršni prijedlog prema pravomoćnom rješenju iz 2002. U međuvremenu sam kao što sam napisala u tom poduzeću prestala raditi i ono se ugasilo ali znam da su mi obustavljali od plaće i ne znam kako sam još dužna. No bez obzira na to zar to ipak nije zastara. Udala sam se 2008. i promijenila podatke ali oni su dokaz o tome u matičnom uredu tražili tek prošle jeseni. Ne živim više na istoj adresi od tada ali sve sam regularno prijavila. Pitala sam kako me nije nitko našao za tražiti prije ali nisam dobila odgovor osim da oni imaju vjerodostojnu ispravu od 2002. Ne znam da li bi mi htjeli telefonski reći na sudu da li se između 2002.-2013. šta dešavalo sa obzirom da sam 350km udaljena od tamo da li bi se trebala žaliti? Znam da žalba ne odgađa sudsko rješenje ali ne znam u kojem roku ga FINA provodi. Zaista mi se neda plaćati nečiji nemar u smislu kamata za 17g. Šta mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

Sada zadnje sam dobila rješenje o ovrsi a oni su prije toga 11.11.2019. predali ovršni prijedlog prema pravomoćnom rješenju iz 2002.

Bitno je što se događalo u spisu prije podnošenja prijedloga za promjenu predmeta i sredstva ovrha.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

U međuvremenu sam kao što sam napisala u tom poduzeću prestala raditi i ono se ugasilo ali znam da su mi obustavljali od plaće i ne znam kako sam još dužna.

Visinu duga zna sud.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

No bez obzira na to zar to ipak nije zastara.

Premalo podatak da bi tvrdila, ali mogu reći iz iskustva da u pravilu nikada ne dolazi do zastare, jer se po spisu ipak nešto radilo.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

Udala sam se 2008. i promijenila podatke ali oni su dokaz o tome u matičnom uredu tražili tek prošle jeseni. Ne živim više na istoj adresi od tada ali sve sam regularno prijavila.

Ovo ne znači baš ništa za sami tijek postupka i obvezu koju imate.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

Pitala sam kako me nije nitko našao za tražiti prije ali nisam dobila odgovor osim da oni imaju vjerodostojnu ispravu od 2002.

Odgovor će Vam biti, da ste i Vi njih mogli tražiti da bi podmirili svoj dug.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

Ne znam da li bi mi htjeli telefonski reći na sudu da li se između 2002.-2013. šta dešavalo sa obzirom da sam 350km udaljena od tamo da li bi se trebala žaliti?

Pokušajte, pa pitajte da li je bilo radnji u postupku zadnjih 10. godina. Da li bi se trebali žaliti, to Vam sigurno neće i ne smiju reći.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

Znam da žalba ne odgađa sudsko rješenje ali ne znam u kojem roku ga FINA provodi.

Fina zaprimljeno rješenje o ovrsi provodi odmah, a prijenos sredstava 60. dana od zaprimanja rješenja.

prije 1 sat , Astrid 1 je napisao:

Zaista mi se neda plaćati nečiji nemar u smislu kamata za 17g. Šta mi je činiti?

Ako se i budete žalili na zastaru, sud će Vas uputiti da pokrenete parnični postupak u kojemu ćete to i dokazati, tako da nije posve jednostavno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 13 minuta, Astrid 1 je napisao:

Hvala na odgovoru. Da li mogu tražiti da mi odbiju dio kamata sa obzirom da je glavnica 4300kn a kamata će biti 3x tolika?

Možete predložiti, mada se bojim da je sada kasno za pregovaranje, jer su već dostavili rješenje o ovrsi na Finu. Ali svakako, ukoliko bi predložili nekakvu nagodbu, nema razloga da ne pokušate sa ovakvim prijedlogom u vidu otpisa kamata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 pinned i unpinned this forumu

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija