Jump to content

Korištenje povijesnih fotografija us vrhu edukativnog videa YouTube


Infiltrator

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Već danima pokušavam pronaći odgovor na ovo pitanje. Imamo Youtube kanal već neko vrijeme koji sporo ali konstantno raste. Htjeli smo raditi novi tip videa koji je edukativnog karaktera, konkretno radi se o jednom napuštenom spomeniku u Bugarskoj. Naše privatne snimke su 70% tog videa, no radi boljeg konteksta htjeli bismo koristiti neke arhivske fotografije u samom videu.

Fotografije se nalaze na ovom web sajtu, nisu starije od 70 godina te bi ostavili watermark koji se nalazi na njima i u descriptionu stavili sve linkove na web sajt sa kojeg smo iste preuzeli.
Osim toga, koristili bi i ovu fotografiju koja je sigurno starija od 70 godina, a na wikipediji pise da je pod "Public Domain" licencom.

Zanima me ako mi itko može savjetovati dali tako nešto smijemo/možemo napraviti jer svugdje gdje sam se raspitivao svi govore suprotne informacije i poprilično me sve skupa zbunilo.

Hvala puno

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Maknut je link na Vaš Youtube kanal zbog reklamiranja, koga bude zanimalo o kakvom se sadržaju radi, može Vam se obratiti privatnom porukom.

Što se tiče autorskog djela koje je starije od 70 godina, naš Zakon o autorskom i srodnim pravima u čl. 99. kaže da autorsko pravo traje za života autora i sedamdeset godina nakon njegove smrti, bez obzira kad je djelo zakonito objavljeno. Dakle, ako je to autorsko djelo public domain, tada je ekskluzivno autorsko pravo isteklo ili je neprimjenjivo, možete objaviti bez potrebe za kontaktom s autorom, ali ako znate autora, dobra je praksa da ga ipak označite u videu ako je moguće.

Što se tiče autorskih djela koja su sadržana na sajtu koji spominjete, kontaktirajte autore, odnosno vlasnike sajta, te ih pitajte za dopuštenje, uz obećanje da ćete ih linkati (čini mi se da se radi o neprofitnom sajtu pa vjerojatno za to nećete morati platiti), tako ste najsigurniji da ne kršite ničija autorska prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija