Jump to content

Izmještanje vodomjera na postojećem priključku


covus

Preporučene objave

Pozdrav,

U sklopu rekonstrukcije postojećeg objekta dužan sam izmjestiti vodomjer u novoprojektirani šaht prema uvjetima lokalog vodovoda. Vodomjer se nalazi u podrumu. Napravio sam šaht na području postojeće cijevi u skladu s njiihovim uvjetima i u dogovoru s njima. Kada je došlo vrijeme prijenosa vodomjera, obaviještavaju me da sam dužan platiti novi priključak vode kompletno, jer je njihov dovod-cijev stara i dotrajala.

Taj priključak obuhvaća niz radova javnoj mreži, popratni radovi poput asfaltiranja ulice i sl., pa je i iznos popriličan. Ima li netko saznanja smiju li navedeno tražiti od postojećeg korisnika, imajući na umu da se radi o legalnom dovodu vode koji je u potpunosti u njihovom vlasništvu (nalazi se prije vodomjera). Apsurdna je situacija ta da sada dođe do puknuća cijevi, dužni su sve sanirati i vratiti u prvobitno stanje o svom trošku, ali s obzirom da sam podnio zahtjev za izmještaj vodomjera, odlučili su staviti meni na trošak kompletnu rekonstrukciju postojećeg dovoda vode. Postavljam si pitanje zašto onda mjesečno plaćam troškove održavanja javnih dovoda vode, ako sam kao postojeći korisnik dužan ponovno sve platiti. Još je apsurdnija situacija da su gotovo svi korisnici u ulici prema njihovim tehničkim uvjetima dužni izmjestiti vodomjer izvan objekta, ali se to od nikoga ne traži.

Ako netko ima kakva iskustva, zaista bih cijenio da ih podijelite ili da me uputite. Ako nisam dobro objasnio, tu sam pa dodatno objasnim.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravio sam napomenuti, a možda je bitno. Kada sam komunicirao s njima prije okvirno 4-5 mjeseci pitao sam ih je li opcija rekonstrukcija cijevi s obzirom da je stara, njihov odgovor je bio da nema potrebe, budući da imaju strojeve s kojima buše bez kopanja dvorišta, te da to nije moja briga. Danas je kako vidite druga situacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija