Jump to content

Kazna zbog nepravilnog parkiranja


petric

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Imam pitanje vezano uz placanje kazne za parkiranje.

U 7-om mjesecu ove godine parkirao sam automobil na nogostupu u mjestu Medveja nedaleko od Opatije.Na tom mjestu parkiram vec tri godine i nikada do sada nisam dobio kaznu za parkiranje (bas na tom mjestu).Doduse prije 2 godine naisao sam na policajca koji pise kazne za parkiranje ali na suprotnoj strani ceste gdje su vozila doista bila smetnja u prometu, te ga upitao je li moj auto propisno parkiran ,na sto on u tom trenutku nije znao odgovorit vec je samo slegnuo ramenima i promrljao kako se nebi smjelo tu parkirati.

No za sve postoji prvii put .Na to mjestu nema znaka zabrane parkiranja niti zaustavljanja .Jucer mi je kuci u slavoniji došlo žuta ceduljica prema kojoj bi trebao podici tu kaznu na posti.Ja to nisam ucinio iz razloga sto ne prebivam u tom svom gradu gdje sam rođen gradu vec u Opatiji .I jasno roditelji isto tako ne žele potpisivati primitak pošte umjesto mene..Što ce biti slijedece od strane drzave.Pismo nije zaprimljeno i što sad.

I nakon koliko nastupa zastara za kaznu parkiranja

Pa se ja sada pitam koji je moj pravni lijek.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm mislite da je najbolje da ja odem po tu kaznu i preuzmem ju osobno?Mislim malo mi je cudno da bi oni po cijeloj Hrvatskoj trazili baš mene(ma uostalom bilo koga) koji nisam preuzeo tu kaznu i to još za parkiranje.Je li netko imao takva iskustva?

No da spomenem prije 4 godine jos su bile one manje kazne na snazi zaustavio ja automobil na 3-4 minute otisao u hep platiti struju i vani zaticem policajca koji pise kaznu za parkiranje .Nisam se htio prepirati nego jednostavno sam ga pustio da radi svoj posao.Kaznu sam primio ali nisam ju i platio.nakon pola godine dolaze dva policajca da me vode u zatvor zbog neplacanja kazne .No kako nisam bio u gradu vec sam otisao na more traziti posao nisu me mogli privesti,sto su im jasno i moji roditelji objasnili.Ti decki su se samo okrenuli i otišli i nikad vise nije nitko ni pitao ni spominjao tu kaznu.

Tako da neznam

Jeli se sto promjenio postupak od tada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da će vas tražiti na svim raspoloživim adresama. i niste jedini. mnogi su traženi na takav način. a to što ste s prvom kaznom imali sreće da je vjerovatno u zastaru otišla, ne znači da ćete i sada. oni će vas tražiti i možda vas nađu. uostalom policija koristi mnogo načina za potragu ljudi, a između ostalog mogu vam, kad vam boravak bude istekao ili osobna iskaznica istekla, odbiti zahtjev na novu osobnu iskaznicu ili produžetak boravka dok ne podmirite kaznu. budući ste tom svojom kaznom evidentirani, kad ukucaju vaše ime u sistem izbacit će vašu nesretnu kaznu. i što onda? policajci znaju i postupaju po zakonu, odnosno ne mogu privesti nekoga koga nisu zatekli, ali vas slučajno mogu negdje naći. u svakom slučaju život u strahu baš i nije nešto, osobito zbog kazne koja nije osobito velika. ali vaša kazna vaš problem. savjetujem da se javite u postaju. a vi kako hoćete. pozdrav :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pogriješili ste i sad tu pogrešku trebate platiti. ako se odlučite za rad za opće dobro na slobodi ne trebate pisati zamolbu. jednostavno će vas pozvati na sud i vi ćete se izjasniti da pristajete na takovu zamjenu. samo pazite da na vrijeme primite poziv i da se pozivu odazovete jer to za sobom vuče druge posljedice..........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda vam i pošalju na prekrš. sud u rijeci. ipak imate prijavljeni boravak, a ako ne onda će poziv ići u slavoniju, neka roditelji prime poziv, odu na sud u slavoniju i izjave kako vi ne živite na toj adresi prebivališta, već na adresi boravišta, te da ako je moguće proslijede kaznu u rijeku te kako vi želite zamjenu novčaen kazne radom za opće dobro na slobodi, ali niste u mogućnosti doći na sud u slavoniju. nadam se da sam pomogla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija