Jump to content

nerealizirani ugovor


pero33

Preporučene objave

Dobar dan, 

kao stanari zgrade smo potpisali ugovor u kojem je nametnuto ( ja i jooš dvoje stanara smo bili protiv) tko će biti firma koja održava zgradu, i datum kada ta firma preuzima upravljanje zgradom.
Tri stanarke koje su očekivale nekakav interes plus vlasnici koji ne žive u zgradi su nas nadglasali pa sam potpisao taj ugovor.
Do tada sam redovito plaćao pričuvu kako smo se dogovorili  (usmeni dogovor) a od datuma u ugovoru sam prestao plaćati pričuvu jer je u ugovoru novi upravitelj zgrade ( uzimaju 30% uplate za vođenje) te smatram da je ugovor noviji i ajmo reći važniji dokument koji poništava usmeni dogovor.
Kad sam razgovarao sa  sa šefom firme koja bi trebala upravljati zgradom rečeno mi je da ih nitko od predstavnika stanara nije kontaktirao.
Datum u ugovoru u kojem firma preuzima upravljanje je 1.12. 2019. sad je kraj 5 mjeseca 2020.  pa me zanima kada ugovor po kojem se ništa nije napravilo postaje bezvrijedan, tko ga proglašava bezvrijednim i postoji li uopća mogućnost za tako nešto.
Naime ja ne kanim plaćati zaostatke  mada čujem da neki stanari plaćaju pričuvu na stari račun koji smo otvorili kao stanari.
Još me zanima hoću li morati platiti kakve zaostatke ako se slučajno sklopi ugovor o upravljanju zgradom s recimo 6 mj kašnjenja u odnosu na datum iz međustanarskog ugovora.
hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako ste dužni plaćati pričuvu, i to bar po dosadašnjem iznosu kojega ste plaćali i u korist računa na koji ste do sada uplaćivali.Ti novci neće propasti već će se kasnije prenijeti na drugi račun i slično. Vezano za ugovor, teško je reći nešto više bez uvida u njegov sadržaja, ali svakako ovakva situacija Vam je svima na štetu. Provjerite gdje je taj potpisani ugovor i dostavite ga novom upravitelju ili prikupite potpise za nekog trećeg upravitelja ili istog, ali pod drugim uvjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome što su stanarke koje su polrenule stvar s pričuvom inzistirale na toj firmi i otišle su kod pravnika koji im je napravio međustanarski ugovor u koji je uglavio da tvrtka ""ta i ta " od 1.12. preuzima upravljenje zgradom ali iz nekih razloga koje ja ne znam  nisu sa upraviteljem zgrade pokrenule postupak i potpisale ugovor. Ja sam mišljenja da je potpisom ugovora završilo razdoblje plaćanjea pričuve na zajednički račun (zgrade ) i da bi trebalo plaćati pričuvu firmi  koja je navedena u ugovoru ali u firmi nemaju pojma o tome. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 53 minuta, pero33 je napisao:

Ja sam mišljenja da je potpisom ugovora završilo razdoblje plaćanjea pričuve na zajednički račun (zgrade ) i da bi trebalo plaćati pričuvu firmi  koja je navedena u ugovoru ali u firmi nemaju pojma o tome. 

Ugovor je dvostrani pravni posao, a u ovom slučaju Vi nemate potpis druge ugovorne strane, Upravitelja i on kao takav ne obvezuje. Tako da ste dužni postupati po prijašnjem načinu plaćanja sve dok se ne ugovori nešto drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom ugovoru nije ni predviđeno da se potpisuje tvrtka koja bi bila upravitelj zgrade , to je međustanarski ugovor koji u jednom članku određuje tko će i od kojeg datuma upravljati zgradom a predstavnik stanara je trebao sklopiti novi ugovor s gradskom firmom koja upralja većinom zgrada . 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija