Jump to content

Spajanje zemljišnoknjižnih tijela


mimi.xy

Preporučene objave

Poštovani,

Vlasnik sam nekretnine koja je podijeljena na dvije katastarske čestice upisane u dva zemljišnoknjižna uloška. Ispunjavam sve uvjete propisane čl. 19. st. 3. ZZK i htio bih ta dva ZK uloška spojiti u jedan.

Zanima me kako bih to mogao izvesti, kako da napišem prijedlog ZK sudu (je li dovoljno jednostavno napisati svojim riječima da predlažem sudu spajanje tog i tog ZK uloška temeljem čl. 19. st. 3. ZZK) i kolika bi bila pristojba za takav postupak? I je li potrebno prilagati još neke dokumente?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto ovdje nitko baš i ne radi u gruntovnici, za ovo vam je najbolje otići tamo i dobiti točnu info što i kako, jer vjerovatno imaju propisani obrazac (prijedlog) za ispuniti a odmah bi saznali treba li vam još što od papirologije, a također i kolika bi bila pristojba. Ovdje možete dobiti općeniti savjet da vam treba prijedlog za spajanje zemljišnoknjižnih tijela jer bi se radilo o otpisu i pripisu ZK tijela koji se radi po prijedlogu, da možete kao vlasnik odabrati koje česticu smatrate glavnom da bi se njoj pripisala ova druga i da taksa za prijedlog iznosi 50 kn. Što točno trebate upisati da bi se prijedlogu udovoljilo te ima li još nešto od taksi, kao što rekoh, najbolje bi saznali tamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija