Jump to content

poslovanje javne ustanove


umalo

Preporučene objave

Poštovani,

Ravnatelj javne ustanove potpiše Ugovor sa ugostiteljskim obrtom i nakon pet godina se doznaje da obrt nije redovito plaćao ugovorenu zakupninu. Postoji li odgovornost ravnatelja za takvo upravljanje javnom ustanovom ili zbog toga što je sva šteta nadoknađena nakon što je informacija izašla na vidjelo nema nikakve odgovornosti? Naime, opravdano se sumnja kako bi bez da je odbor tražio izvješće o ovom poslovnom odnosu, ravnatelj nastavio kao i do tada, odnosno zakupnina se ne bi naplaćivala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ustanovom inače upravlja Upravno vijeće dok je ravnatelj voditelj ustanove te organizira i vodi rad i poslovanje ustanove, tako da bi se pitalo i članove Upravnog vijeća gdje su bili svih tih godina (posebice na njihove ovlasti).

Ukoliko je ugovor legalan (znači, nije bilo mutnih stvari u njegovu sklapanju, nije se pogodovalo nekome ili namještalo), smatram da će biti nemoguće dokazati namjeru ravnatelja, dakle da je to napravio sa unaprijed smišljenom idejom da zakupnik profitira OSIM ako imate dokaz da mu (ili njegovom članu obitelji) je zakupnik kroz sve ove godine plaćao novce na ime neke kompenzacije za to. No, i u tom slučaju, ugovor se mora ispoštivati i zakupnika bi se sudskim putem moglo natjerati da sve plati, tako da bi morao biti totalni kreten da plaća za nešto što osoba kojoj plaća ne može da kontrolira.

S druge strane, ovakvo ponašanje ravnatelja, posebice ako je dugogodišnje moguće predstavlja osnovu za njegovo razrješenje sukladno čl. 44. Zakona o ustanovama, a to je domena Upravnog vijeća, pa može ići u tom smjeru ukoliko to odluče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija