Jump to content

Prekid soc. pomoci-posao


elistone

Preporučene objave

Postovani,korisnik sam  soc. pomoci  od 800 kkn s  rjesenjem  od 02.06.2020. u medjuvremenu sam  si dao  truda kako bi nasao posao  sto ce se  99 posto i  realizirati kroz nekoliko dana.Zanima me  kada javim u socijalni rad da sam u radnom odnosu da li mi se  isti cas od datuma prijave u radni odnos prekida pomoc  ili mozda ima rok do prve place   ili nesto slicno, ako netko ima iskustva hvala na odgovoru. I u slucaju da mi ne produze  ugovor nakon mjesec dana da li   opet mogu zatraziti  socijalnu pomoc nanovo ?

uređeno: od elistone
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , elistone je napisao:

Zanima me  kada javim u socijalni rad da sam u radnom odnosu da li mi se  isti cas od datuma prijave u radni odnos prekida pomoc  ili mozda ima rok do prve place   ili nesto slicno

Ako se radno sposobni samac ili član kućanstva koji je korisnik prava na zajamčenu minimalnu naknadu zaposli, tada se u prvom mjesecu rada ova naknada ne ukida, niti se umanjuje za taj ostvareni prihod. U drugom mjesecu rada iznos naknade se umanjuje za 25% iznosa, a u trećem mjesecu rada za 50% iznosa. Pravo na naknadu se ukida ako zaposleni korisnik radi dulje od 3. mjeseca, s tim da prosječni prihod u ta 3. mjeseca prelazi visinu priznatog iznosa na zajamčenu minimalnu naknadu. i vodite računa o tome da se kao korisnik kojem je priznato pravo na zajamčenu minimalnu naknadu dužni prijaviti svaku promjenu koja utječe na daljnje korištenje ili na visinu naknade odmah, a najkasnije u roku od 8. dana od dana nastanka promjene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala  vam lijepo na odovoru,da samac  sam. a ugovor ce biti  prvo  samo na   1 mjesec ,pa onda tako i drugi,naime to je firma politike  koja produzuje  samo po mj  dana u poteku tako da nije iskljucivo ne produzivanje ugovora, U slucaju da moja socijalna radnica  kaze da nemam nikakva  prava  od dana prijave u radni  odnos  sto da  joj kazem  ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , elistone je napisao:

U slucaju da moja socijalna radnica  kaze da nemam nikakva  prava  od dana prijave u radni  odnos  sto da  joj kazem  ??

Može ona reći što god želi, ali Vam se o tome treba dostaviti pisana odluka na koji imate pravo žalbe. Mada sam mišljenja da do ovakve odluke ne bi trebalo doći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija