elistone objavljeno: 17. srpanj 2020. Dijeli objavljeno: 17. srpanj 2020. (uređeno) Postovani,korisnik sam soc. pomoci od 800 kkn s rjesenjem od 02.06.2020. u medjuvremenu sam si dao truda kako bi nasao posao sto ce se 99 posto i realizirati kroz nekoliko dana.Zanima me kada javim u socijalni rad da sam u radnom odnosu da li mi se isti cas od datuma prijave u radni odnos prekida pomoc ili mozda ima rok do prve place ili nesto slicno, ako netko ima iskustva hvala na odgovoru. I u slucaju da mi ne produze ugovor nakon mjesec dana da li opet mogu zatraziti socijalnu pomoc nanovo ? uređeno: 17. srpanj 2020. od elistone Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 17. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 17. srpanj 2020. prije 2 sati , elistone je napisao: Zanima me kada javim u socijalni rad da sam u radnom odnosu da li mi se isti cas od datuma prijave u radni odnos prekida pomoc ili mozda ima rok do prve place ili nesto slicno Ako se radno sposobni samac ili član kućanstva koji je korisnik prava na zajamčenu minimalnu naknadu zaposli, tada se u prvom mjesecu rada ova naknada ne ukida, niti se umanjuje za taj ostvareni prihod. U drugom mjesecu rada iznos naknade se umanjuje za 25% iznosa, a u trećem mjesecu rada za 50% iznosa. Pravo na naknadu se ukida ako zaposleni korisnik radi dulje od 3. mjeseca, s tim da prosječni prihod u ta 3. mjeseca prelazi visinu priznatog iznosa na zajamčenu minimalnu naknadu. i vodite računa o tome da se kao korisnik kojem je priznato pravo na zajamčenu minimalnu naknadu dužni prijaviti svaku promjenu koja utječe na daljnje korištenje ili na visinu naknade odmah, a najkasnije u roku od 8. dana od dana nastanka promjene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
elistone odgovoreno: 18. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 18. srpanj 2020. hvala vam lijepo na odovoru,da samac sam. a ugovor ce biti prvo samo na 1 mjesec ,pa onda tako i drugi,naime to je firma politike koja produzuje samo po mj dana u poteku tako da nije iskljucivo ne produzivanje ugovora, U slucaju da moja socijalna radnica kaze da nemam nikakva prava od dana prijave u radni odnos sto da joj kazem ?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 19. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 19. srpanj 2020. prije 20 sati , elistone je napisao: U slucaju da moja socijalna radnica kaze da nemam nikakva prava od dana prijave u radni odnos sto da joj kazem ?? Može ona reći što god želi, ali Vam se o tome treba dostaviti pisana odluka na koji imate pravo žalbe. Mada sam mišljenja da do ovakve odluke ne bi trebalo doći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
elistone odgovoreno: 20. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 20. srpanj 2020. hvala jos jednom na odgovoru, kad cu znat tocan datum prijave opnda cu javiti u socijalni rad i bas cu vam javiti sto mi je rekla. hvala jos jednom Borbena7 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 20. srpanj 2020. Dijeli odgovoreno: 20. srpanj 2020. Dogovoreno. Nema žurbe sa javljanjem, pričekajte da potpišete ugovor i da prijava bude realizirana, pa se tek onda javite CZSS. I sretno Vam na novom poslu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
elistone odgovoreno: 20. srpanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 20. srpanj 2020. hvala puno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.