Jump to content

Opoziv zahtjeva za naplatu


marko323

Preporučene objave

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Od ovrhovoditelja možete tražiti, ali kao ovršenik to ne možete tražiti od FINA-e.

Pokusao sam da s njima dogovorit, ali ne zeli povuc bjanko zaduznicu. Stoga sam mislio zatraziti od suda da nalozi fini ili ovrhovoditelju da povuce bjanko zaduznicu ako je moguce.

 

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Kada je zadužnica dostavljena FINA-i i da li je to bilo prije provedbe administrativne zabrane na plaće? Općenito, možete li dati malo više informacija o ovom dugu?

Dostavljena je 12/2018. U biti radi se o kreditu koji je isao preko administrativne zabrane na placi (potpisao sam suglasnot za pljenidbom). Sve je bilo ok dok stari poslodavac nije kasnio s placom odnosno tri mjeseca nije uplacivao ratu kredita te je banka aktivirala bjanko zaduznicu na FINA-i i zavrsio s blokiranim racunom. Medjutim kako sam se zaposlio kod novog poslodavca brzo nakon toga, novi poslodavac je poceo provodit ovrhu na novcanim sredstvima te se taj kredit poceo tako otplacivati (putem FINA-e). Problem nastaje prije par mjeseci kada novi poslodavac dobiva dopis, odnosno banka mu salje moju potpisanu suglasnosti za pljenidbom dio sredstava (u iznosu rate kredita) te po istoj mora postupiti. Tako da sad pola godine novi poslodavac dio place (zakonom nezasticeni) uplacuje izravno banci u iznosu rate kredita, a dio na tekuci koji dalje FINA plijeni odnosno provodi za tu bjanko zaduznicu (trenutno ne radi ove obustave). 
 

Temeljem toga moje pitanje mogu li zatrazit od suda da obustavi provedbu ovrhe na FINI, jer mi je nelogicno da se kredit isplacuje i preko poslodavca i preko FINA-e.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija