Jump to content

Vlasnik 1/1 dvije cestice u ZK i katastru kojih nema na grafickom prikazu


Gordajanus

Preporučene objave

Nedavno sam otkrio da sam vlasnik cestica u gruntovnici i u katastru ali ih nema na grafickoj mapi.cestice su ranije imale druge oznake i u vkasnistvu su moje porodice vise od stolheca.nedavno se pojavio tip i izmalcirao ih jer po gpsu to je njegova cestica.otisli smo u katastarski ured i oni se vade da su staremknjife spaljene te trebamo raditi elaborat i pokazivati medje.svjedoke imam ali mislim da cijena elaborata prelazi vrijednost zemlje.iz DGU su mi odgovorili da se ne zna kad ce biti izmjera a ja se bojim da ce tip posle malciranja moje njive tu nesto saditi radi poticaja.sto da radim? Koje bi bilo najbolje rjesenje i po kojoj cijeni? Hvala unaprijed na savjetu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tip je izmalcirao zato sto na grafickom prikazu to je njegova parcela, no ja znam da je to moja njiva i dolina pod vinogradom.u katastru kazu da su im izgorjele mape i da raditi geodetski elaborat i pokazivati medje uz svjedoke.u jednom uredu mi kazu da je minimum 4000 kuna, ali vjerovatno vise.tip se sprema sijati orase jer je pokupovao puno zemlje na nevidjeno i uzima poticaje.kontroverzni biznismen...no ne bih ipak se lako odrekla svoje zemlje.pisala sam i dgu u zagreb i kazu isto.drzavna izmjera ce se raditi kad se steknu uslovi...hvala, lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija