Jump to content

Odlazak podstanara i naknada štete


vlasnikstana

Preporučene objave

Poštovani,

S podstanarima je sklopljen ugovor na godinu dana (do 23.9.2020.)  s otkaznim rokom 1 mjesec. 1.7.2020. najavili su svoj odlazak do 21.7. što bi značilo da do isteka tih mjesec dana otkaznog roka trebaju platiti još 10 dana najamnine. Izasli su iz stana ostavivši ga jako prljavog, zapuštenog i oštećenog. Čistila sam nekoliko dana i poslala im svoju satnicu čišćenja,te da plate rezije za zadnji mjesec i dug najamnine od 10 dana na što su se oglušili.Sve sam detaljno poslikala, svaku fazu čišćenja i koliko mi je vremenski trebalo za sve jer ulaze novi podstanari.

Za oštećeno su me pitali gdje su mi dokazi kao i za prljavstinu koju su ostavili, iako su mi mama i sestre pomagale kod čišćenja prije njihovog ulaska.

Imam li osnove za tužbu i da li oni plaćaju troškove na kraju?

Ne zelim im ovo pustiti,nije stvar u novcu nego u bahatosti i nepostenju.Stan su dobili ispod cijene,bez placanja pologa,nitko ih nije ni uznemiravao ni dolazio im jer su dosli preko preporuke.

Hvala na odgovorima

 

 

 

uređeno: od vlasnikstana
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam sve poslikano,poruke,tocno vrijeme,prije i nakon ciscenja.Rekla sam im neki prosjek od 40kn po satu.Imam svjedoke koji su vidjeli stan prije i poslije. Zar to nisu dokazi?

U ugovoru stoji otkazni rok od mjesec dana,oni su otisli prije isteka roka. U ugovoru pise da moraju biti podmirene sve rezije i najamnine,sto nisu. Imam sve potvrde o uplati, ovjeren ugovor kod javnog biljeznika,placen porez za stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na režije i najamnine imate pravo, po mom mišljenju. Da ste angažirali servis za čišćenje i onda imali račun koliko ste potrošili za čišćenje, to bi Vam bio značajniji dokaz za naknadu štete nego to što ste sami čistili, ali ako ste voljni nekoga naučiti lekciju, uz Vaš rizik, možete podnijeti tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija