Jump to content

Dostava pošte


MORIS

Preporučene objave

Prvo pozdrav. Zanima me kako sud tretira neprimanje preporućenih pošiljki sa suda? Naime čitao sam "negdje" mislim da je to bio zakon o prekršajima , tamo piše da ukoliko sudski poziv nije primljen iz drugog pokušaja , oni isti stavljaju na oglasnu ploću i time se računa kao da je dostavljen uključujući sve pravne posljedice kao da je poziv primljen. Jeli to toćno i na koj način to izbječi i odužiti postupak???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čini mi se da ste pobrkali lončiće. nema nikakvog ostavljanja (kod prekršaja), na oglasnoj ploči. to bi značilo da se sudovi ne bi morali uopće truditi oko uručenja poziva ili rješenja (samo ga zakucaju na oglasnu ploču i smatra se urednom dostavom), a troše se silni novci na pokušaje uručivanja i na kraju bude bezuspješno, te se pouzdaju u policiju izdavajući dovedbene naloge i tjeralice. stoga, nemojte računati na izbjegavanja pismena, jer to za sobom vuče mnoge posljedice. mogu vas bilo gdje pronaći čak i kad se najmanje nadate. moj savjet je da baš i nije pametno tako postupati, a vi kako hoćete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vi ste sigurno imali dovedbeni nalog, koji je u međuvremenu otišao u mirovinu, pa je nastupila zastara. No uz ne prihvaćanje poziva, jedino si možete priuštiti besplatan prijevoz "maricom". Nemojte da vam se slućajno na granici desi, hej gospodine a koja je vaša adresa, pa za vama je raspisana objava (priopćenje adrese). Odlučite sami, omjer 1:1000. :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

4.1. sam primila "dokument na ruke" preko city ex. na adresu na kojoj ne živim. danas taj dokument nisam mogla podići,a piše da je rok za podizanje 3 dana. znam da mi je to poziv sa suda zbog prometnog prekršaja. u pon se isto ne radi...što mi je činiti? da se javim svome odvjetniku?? što će se onda dogoditi s tom pošiljkom? hoću li biti prisilno dovedena na sud? :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija