Jump to content

Prekršajni nalog + mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije


legaliziran

Preporučene objave

Bok,

krajem 2017. rentao sam auto u jednoj rent-a-car kući, i taj dan sam posudio prijatelju auto koji je na slavonskoj u Zagrebu prekoračio brzinu za skoro 70 + od dozvoljene. Prekršajni nalog je došao 20.6.2020. , 5 tisuća kuna novčana kazna i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije 3 mjeseca Kako je frendu trebalo auto i vozačka za posao, meni ne, dogovorili smo se da ću ja to preuzeti na sebe a on sve platiti. Platili smo u roku od 8 dana 2/3 kazne + 500 kuna. Kako je na prekršajnom nalogu pisalo "Okrivljeniku se temeljem članka 58. Prekršajnog zakona izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, u trajanju tr mjeseca. Mjera počinje teći sljedećim danom kada je okrivljeniku nadležno tijelo uredno dostavilo obavijest o upisu izrečene mjere u evidenciju izdanih vozačkih dozvola" ja sam slijepo i naivno vjerovao toj rečenici da će me nadležno tijelo obavijestiti kada će mi početi teći mjera zabrane, i nastavio voziti auto. Da bi me nedavno zaustavila policija na granici i tražila vozačku dozvolu gdje su uvidjeli da vozim pod zabranom, za koju nisam imao pojma, i napisali mi prekršajni nalog u kojem je novčana kazna 10 000 kuna, zabrana B kategorije tri mjeseca i privremeno oduzimanje vozačke dozvole. Znači nisam želio ni riskirati sa tim da sam znao, očekivao sam neku pismenu obavijest na adresu, koja je oduvijek ista i sve mi stiže na nju. Mislio sam nakon što ja to potpišem da sam obaviješten, i oni to prime, meni počinje teći ta mjera zabrane.

E sada pitanje, jel se meni tu isplati pisati žalbu, da sam slijepo vjerovao da ću dobiti obavijest, ne poznavajući kako trebam ispitati sve zakone i sam zaključiti da ta obavijest piše u prekršajnom nalogu(ispravite me ako griješim), i kroz zakone matematički izračunati kada će mi počet teći kazna, ili platiti ove 2/3 i pokriti se dekom po glavi par mjeseci? Nikada prije ni poslije ovih prekršaja nisam kažnjavam niti sam napravio bilo kakve prometne prekršaje. Znam da sam pojeo govno prvo što sam posudio auto koje je na meni, drugo što sam preuzeo odgovornost na sebe, treće što sam slijepo vjerovao prekršajnom nalogu.

Molim vas za bilo kakve savjete, imam još par dana do kada moram poslati žalbu.

Hvala svima,

Lijep pozdrav. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslao sam prigovor na cijeli prekršajni nalog, još mi nešto nije jasno, jel moram odmah uplatiti i troškove prekršajnog postupka od 500 kuna, za koje piše u ovom novom prekršajnom nalogu"Okrivljenik je dužan nadoknaditi troškove prekršajnog postupka u iznosu od 500 kuna, priloženom uplatnicom u roku od 8 dana pod prijetnjom izvršenja.Okrivljeniku je kao sastavni dio ovog naloga uručena obavijest o pravima iz članka 109. a. stavka 1. točke od 2. do 8. Prekršajnog zakona", ili ću nakon odluke suda to rješavati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija