Jump to content

Zasto se jednostavno nepokrece ovrha?


Zmaaj

Preporučene objave

Postovani molim Vas informaciju.Nije mi jasno zasto agencije za naplatu potraživanja ili neke druge institucije kojima ste dužni vrse pritisak pozivima,sms,emailovima da bi naplatili svoje potraživanje,i to zna trajati par mjeseci.Zasto jednostavno nepokrenu ovrhu na primanjima kad ih osoba ima.Zbog cega se to neradi tako.,to je civilizirano,a ucestali pozivi su maltretiranje., hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato što se ovrha može pokrenuti samo na njihov prijedlog tj. ovršni postupak nije prisilan za ovrhovoditelja. Zatim zato, što sve troškove u ovršnom postupku mora predujmiti ovrhovoditelj, pa se tek kasnije naplaćuje za te troškove od ovršenika, ako se ikada naplati. Pa zato, što im rokovi zastare potraživanja to dopuštaju. Uz sve navedeno ovrhovoditeljims se ne da čekati u redovima za naplatu, a kasnije i čekati da se dug obročno otplati... I naravno, ovo ih ne opravdava da bi sazivali dužnike i vršili pritisak na njih, kako bi se namirili mimo svega što sam navela kao razloge izbjegavanja pokretanja ovršnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci da mi nemogu uprincipu nista.Mogu me samo zvati i biti neugodni.Ja priznajem dugovanja,nebjezim o toga,ali jedino mogu stati u red za naplatu.,da mi se skida s place po redu,jer trenutno nemam te cjelokupne iznose za platiti,a rate me nezanimaju,jer toliko toga imam da bi se pogubila kome sam sta i koliko uplatila.Znaci slobodno im kazem na telefon da pokrenu ovrhu na primanjima.Hvala Borbena 7

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano za naplatu u ovršnom postupku, prije svega moraju pokušati naplatu preko novčanih sredstava koju provodi Fina i preko plaće koju provodi poslodavac. Međutim, ako su tamo u redu čekanja, tada mogu predložiti sudu promjenu predmeta i sredstva ovrhe te se pokušati naplatiti preko pokretnina, automobila, nekretnina itd.  Ova promjena ovisi o visini duga, dužini reda čekanja itd.

Vezano za sazivanje, nemaju na to pravo i možete ih jasno upozoriti da Vas uznemiravaju i da Vas ostave na miru. Možete im to poslati i pisanim putem. Ili kada Vas idući put nazovu, upozorite ih da snimate razgovor, tražite da se ta osoba s druge strane predstavi i recite da ćete je prijaviti za uznemiravanje. Dužni ste, to nitko ne spori, ali to nikome ni ne daje za pravo da Vas uznemirava i da bude neugodan prema Vama. Dug se može prisilno naplatiti u ovršnom postupku, a telefon ne služi u svrhu zakonitog načina naplaćivanja potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija