Jump to content

Tužba za klevetu


Start123

Preporučene objave

Kolegica sa posla čiji sam nadređeni me u ožujku ove godine optužila da sam je verbalno spolno uznemirio dakle iznio joj uvredljivu tvrdnju bez svjedoka, podnijela prijavu poslodavcu, te policiji i otišla na bolovanje. Poslodavac je ocijenio njenu prijavu vjerodostojnom te sam kažnjen smanjenjem obujma posla i smanjenjem plaće, te zabranom ulaza u taj dio poduzeća. U međuvremenu je Općinsko državno odvjetništvo njenu prijavu odbacilo. To je bilo još u srpnju ove godine, ali to sam doznao tek ovih dana, te još nisam dobio papir o tome jer se to navodno ne dostavlja strani koja je prijavljena.

Koja su sada moja prava sada, mogu li privatno tužiti kolegicu, te mogu li u firmi ishodovati povrat na prijašnje stanje ?

Dakle koga mogu tužiti i za što (kolegicu, pravnicu iz firma koja me osudila, cijelu firmu ? i slično. Da li  sam još u  roku za navedene postupke ?

iako mi je financijski dio manje bitan za koji iznos mogu tužiti kolegicu koja me lažno optužila i prouzročila mi veliku moralnu štetu ?

 

unaprijed havala na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete je kazneno prijaviti za laznu prijavu, ukoliko je to sto je prijavila i sto je odbaceno izmislila, i ako nema nikakvih dokaza o tomu sto je tvrdila protiv vas. a kod poslodavca idite prvo na razgovor i objasnite situaciju, predocite mu dokaze nadleznih tijela, zatrazite rjesenje o odbacaju pri nadleznom drzavnom odvjetnistvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite kolegicu za lažno prijavljivanje kaznenog djela, u kaznenom postupku zatražite imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete (razlika plaće, neimovinska šteta), ali pošto je izvjesno da kazneni sud neće odlučivati o Vašem imovinsko-pravnom zahtjevu, već da će Vas uputiti u parnicu, tu parnicu možete pokrenuti paralelno s kaznenom prijavom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

U selu (kako to obično biva) postoji žena koji voli širiti tračeve. Svjesna sam da su tračevi često gluposti i da se s takvim ljudima ne isplati upuštati u raspravu no to ipak postaje problem kada previše ljudi povjeruje u njih. Ta žena trenutno priča okolo da sam zaražena koronavirusom i ništa ne radim povodom toga i time šteti mom obiteljskom poslu koji se odvija od kuće. Isto tako već godinama optužuje moju majku da je varala oca s 4 muškaraca za što nema nikakvu osnovu ali ozbiljno šteti njenoj časti i u jednom trenutku postalo je toliko loše da je moglo dovesti do rastave braka. Isto to za moju majku spomenula mi je i dok sam se odlučila suočiti s njom u vezi toga što je govorila da sam zaražena covidom. Shvaćam da pokoji trač tu i tamo ne može mnogo naštetiti ali žena već godinama vrši teror nad mojom obitelji sa takvim i sličnim pričama od kojih se onda moja obitelj nedužna mora braniti i objašnjavati svima. Postoji li u tome osnova za tužbu za klevetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija