Jump to content

Stavljanje na niže plaćeno mjesto zbog anonimnih pisama


blackswannope

Preporučene objave

Postovani,

Zaposlen sam kao drzavni sluzbenik u jednom ministarstvo. Posao radim vec godinama, profesionalno, bez ikakvih prigovora.

Privatno, imam nekoliko parnica s bivšim poslodavcem. U jednoj od parnica nisam preuzimao pismena (prvenstveno zbog korone i sl.) i sud je dosudio da mi se pismena urucuju na 
radno mjesto u ministarstvo. Paralelno s time, taj bivši poslodavac me htio ocrniti u očima ministarstva te je poslao nekoliko anonimnih pisama ministarstvu (mom šefu) protiv mene
u kojima opisuje privatne detalje parnica u kojima sudjelujem, govori da sam nemoralan i sl. Kao posljedica toga danas mi je šef rekao da će me prebaciti na niže, lošije plaćeno radno mjesto. 
Dakle, ne zbog nikakvog propusta u radu, nego samo na temelju tih anonimnih pisama i urucenog jednog pismena na radom mjestu.

Što mi je najpametnije učiniti u ovakvoj situaciji? Imam li realne pravne opcije?
 

uređeno: od blackswannope
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ministarstvo, koje je Vaš poslodavac, mora postupiti sukladno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, odnosno utvrditi da postoji neka stegovna odgovornost za laku ili tešku povredu službe (pretpostavljam, povreda Etičkog kodeksa državnih službenika u postupanju izvan službe), koja bi onda rezultirala premještanjem na niže radno mjesto kao stegovnu kaznu. Ja bih to tako tumačila, no na ministarstvu je, slažem se, da povuče prvi potez.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija