Jump to content

Kupnja kuce bez svih papira


Vlatka007

Preporučene objave

Pozdrav! Zanima me da li mogu kupiti kuću (gradnja 1971.) cija vlasnica posjeduje samo građevinsku dozvolu. Kada je zatražila uporabnu nije ju dobila jer kažu da nije izgrađena u skladu sa dozvolom. (Nitko nije izašao na teren pa ju čudi što su uopće i kako dosli do tog zaključka). Dakle mene konkretno zanima što me čeka ako kupim kuću koja ima samo vlasnički list i građevinsku dozvolu? I da li možemo uopće prenijeti vlasništvo? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Vlatka007 je napisao:

kažu da nije izgrađena u skladu sa dozvolom. (Nitko nije izašao na teren pa ju čudi što su uopće i kako dosli do tog zaključka)

Postoji ISPU (informacijski sustav prostornog uređenja) MGiPU na osnovu kojeg se mogu vidjeti razlike između onoga što je planirano građ.dozvolom i stanja na terenu.

 

Prije 12 minuta, Vlatka007 je napisao:

Dakle mene konkretno zanima što me čeka ako kupim kuću koja ima samo vlasnički list i građevinsku dozvolu? I da li možemo uopće prenijeti vlasništvo?

Naravno da vlasništvo možete prenijeti onako kako je navedeno u ZK no to i dalje ne znači da imate legalnu građevinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, svjesna sam da nemam legalnu građevinu. No znate li mi reći kada bih ju takvu kupila sto onda radim? Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju? Koliko me sve to košta? Da li se mora legalizirati samo dio koji nije u građ.dozvoli ili kompletna gradevina? Zanimaju me cijene jer moram znati za koliko spustiti trazenu cijenu (žena pristaje na to, ali nam treba citra barem otprilike)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko će koštati ovisi što nije napravljeno sukladno aktu za gradnju, pa bi vam se možda bilo najbolje obratiti ovl.arhitektonskom uredu koji bi vam na osnovu izdanog akta za gradnju i izgrađenog mogao reći što je sve potrebno (jesu li potrebne geodetske ili samo usluge arhitekta, dali će biti razlike doprinosa za nadoplatiti itd) i kolika bi bila vrijednost svega toga koju bi odbijali od kupoprodajne cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija