Jump to content

molim za pravni savjet


suny

Preporučene objave

Molim Vas da mi pomognete kako da se pravni zaštitim od situacije u kojoj se nalazim.naime, iz kratke veze sa gdin.Xom,očekujem dijete.otac djeteta me je ostavio u 3mj trudnoće, nikada nije sudjelovao niti pokušao u ikojem pogledu sudjelovati u očinstvu, a svakodnevno sam izložena ponižavanju i diskteditiranju moje osobnosti u radnoj sredini od strane njegove majke i njega-naime radimo u istoj firmi.Toliko daleko to seže da osporavaju njegovo očinstvo i utječu na moj radni napredak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glede priznavanja očinstva, prije rođenja dijeteta, obratitie se Centru za socijalnu skrb, postupanje po Obiteljskom zakonu. Mada se bojim da će to kod vas uspjeti, zbog odnosa sa osobom X, već ćete isto morati zatražiti putem Suda. U svakom slučaju obratite se socijalnom raniku.

 

U drugom dijelu, gdje vas očigledno omalovažavaju i kleveću, predstoji vam također ptivatna tužba, za što bojim se treba sredstava, živaca i vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo da se nadovežem

 

glede priznavanja očinstva prije rođenja, preporučam da se toga okanite, jer će se dijete zasigurno prije roditi nego što ćete vi dobiti priznanje.

 

a kad se dijete rodi, pošto niste u braku, on se neće presumirati za oca, dakle, vi ćete morati ići tužbom za utvrđivanje očinstva.

danas to nije problem pošto će se medicinskim vještačenjem vrlo lako utvrditi da li je gdin otac ili nije.

veći problem će biti realizacija alimentacije, tj. kako ga natjerati da postupi prema sudskoj presudi koja mu nalaže da plaća. problem je u tome što se to plaća obročno svaki mjesec, pa bi morali, ako on neće, svaki puta ići ovhom.. ili pustiti recimo godinu dana, pa ići ovrhom za sve + kamate. ili sl....

 

glede mobinga na poslu. to je jako teško pitanje. imate pravo na tužbu i ako dokažete da mobing postoji, oni će dobiti nalog suda da prestanu i ev nekakvu kaznu...

međutim to zasigurno nikako neće doprinijeti poboljšanju radne atmosfere na vašem radnom mjestu. moja preporuka, na žalost, je da si počnete tražiti drugi posao ili da trpite... pazite, jedno je sigurno, nikada niti jedna odluka suda nikoga neće natjerati da vas voli ili poštuje ili što ja znam, ako je on odlučio drugačije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... i jos mala dopuna na sve izneseno ...

 

Morate odluciti : ostajete li u radnoj sredini ili ne.

 

Ako odlucujete za ostanak u radnoj sredini, pokusajte smiriti "duhove" i "ratne sjekire". Vjerojatno Vam je vrlo tesko sada. Medjutim, uskoro cete otici na porodiljni i imat cete svoj mir, barem za vrijeme porodiljnog.

 

Iskoristite sve mogucnosti koje Vam zakon pruza, ako sam dobro shvatio, bit cete samohrana majka. Ne zaboravite na mogucnosti koje Vam se pruzaju kao samohranom roditelju.

 

Mozda cete sada morati malo "stisnuti zube", jer u Vasoj poziciji nije sada bas zahvalno mijenjati radno mjesto (najvejrojatnije ne biste mogli nigdje dobiti posao). Razmisljajte o tome da cete uskoro imati svoj "kucni" mir, pokusajte ignorirati sve oblike mobinga, pokusajte uvijek mirnim tonom dati do znanja (ma koliko Vas to iznutra pogadjalo) da Vas (naoko) nista ne moze izbaciti iz svakodnevnog tempa zivota. Drugim rijecima, ne dozvolite drugima da rade s Vama sto hoce.

 

Pokusajte ih umiriti rijecima u smislu da Vi ne pravite probleme njima, pa neka onda i oni (one) Vas lijepo ostave na miru. Uvijek korektno, bez povisenih tonova, uvijek lijepim rijecima. Tesko je, ali tako cete najprije smiriti napetosti, a s druge strane, sjetite se uvijek po sistemu "jos malo ...". Neka Vas to drzi. Nadjite nekog tko Vas podrzava, tko Vam je prijateljica/prijatelj, druzite se s njom/njim, obavljajte svoje poslove i zadatke kao i prije, ne obazirite se na ostalo ... pa ce Vam i vrijeme brze proci.

 

Sretno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija