Jump to content

Šteta nastala prilikom adaptacije


neptune

Preporučene objave

Prilikom adaptacije stana nastala je šteta na parketima uslijed curenja radijatora koje je postavio izvođač. Dogovoreno je da se pričeka da vidimo kako će parket reagirati te da izvođača obavijestim ako budu potrebne intervencije. Nakon skoro godinu dana parket se podigao u jednoj prostoriji te je potrebna zamjena parketa. Izvođač je obaviješten telefonskim putem više puta i svaki puta obeća doći, ali nakon 3 tjedna se nije pojavio.

Sa izvođačem je sklopljen ugovor i uplaćen predujam za radove na račun. Ostale uplate nisu išle preko računa, ali imam potpisane potvrde da su radovi plaćeni, osim finalnih radova za koje izvođač nije tražio plaćanje zbog grešaka i kašnjenja.

Ima li smisla pokretati postupak za naknadu štete koja je po mojoj procijeni do 8.000 kn?

Ima li netko iskustva s time da zna koji je postupak, treba li prvo angažirati odvjetnik ili procjenitelja i koliki su troškovi takvog postupka?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prošlo je malo manje od godinu dana, a izvođač je u ugovoru za adaptaciju naveo da je garancija 2 godine za sve radove koje će obaviti.

Vjerojatno ću sam platiti sanaciju jer ne mogu pre dugo čekati, ali me zanimalo da li se kasnije mogu pokriti za troškove sudskim putem. Ako su troškovi odvjetnika i vještačenja u razini radova ili viši onda se ne isplati.

uređeno: od neptune
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija