Jump to content

Postavljanje dvorisne rasvjete


jofa

Preporučene objave

Postovani,

da li postoji zakon koji regulira postavljanje rasvjetnih tijela u privatnim dvoristima?

Zivim u kvartu s kucama u nizu koje imaju prednji (ulicni) i zadnji (dvorisni) vrt. S dvorisne strane ne postoji javna rasvjeta te se na ta unutarnja dvorista naslanjaju dvorista susjedne ulice. Radi se o Tresnjevackom naselju Prve hrvatske stedionice koje je ujedno i zasticeno. Kuce su koncipirane tako da spavace sobe gledaju na unutarnje vrtove.

Preko puta kuce u kojoj zivim upravo je izgradjena zgrada za koju je investitor ishodio dozvolu. Zgrada u potpunosti odstupa od ostatka naselja, ali dozvola je tu. Sa dvorisne strane je izgradjeno parkiraliste te je investitor upravo postavio LED lampe duz cijelog vrta na cca 50cm od ograde koja nas dijeli. Lampe nemaju nikakvo sjenilo te rasipaju bijelu svjetlost u svim smjerovima. Investiror je postavljanjem istih osvijetlio kompletno prostor vrtova koji je proslih pedeset godina planski bio u mraku. Dodatno je na fasadi postavio ni manje ni vise no 12 lampi koje svijetle direktno prema nama. Doslovno je pretvorio noc u dan. Lampe svijetle cijelu noc. Valjda rade na senzor?

Postoji li institucija kojoj se ovo moze prijaviti?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija