Jump to content

prodaja naslijeđene kuće (više nasljednika)


a_portuguesa

Preporučene objave

Pozdrav,

imam situaciju s kućom koja će mi potencijalno ostati u naslijeđe. Pokojni deda je 2011. iza sebe ostavio zemljište s kućom na koje ni tata ni stric kao njegova jedina djeca nisu položili pravo (nije nikad bilo ostavinske, nisu se nikad pojavili). Odnedavno su i tata i stric pokojni, a baka je također pokojna, pa bismo (ako se ne varam) nasljednici trebali biti brat, ja i bratić kao jedini živi potomci. Međutim, bratić je kazneno gonjen u RH i prije nekoliko godina je pobjegao u Njemačku te ne smije ući u RH zbog rizika da ga uhite. 

Moje pitanje je, ako se na ostavinskoj raspravi ta kuća podijeli na 3 dijela, što ću s bratićevim dijelom u slučaju da kuću želim prodati? Ideja je da vlasništvo prepišu na mene, a ja isplatim obojicu, međutim to je zasad dogovor samo između brata i mene budući da ne mogu stupiti u kontakt s bratićem, svi njegovi brojevi mobitela su isključeni (društvene mreže nema, na Googleu nema apsolutno ništa o njemu), a ne znam nikoga tko je tamo s njim, nismo se čuli ni vidjeli godinama. Ne znam zapravo ni gdje je točno. Postoji li neki mehanizam pomoću kojeg ga se može kontaktirati po službenoj dužnosti da mu se uopće javi da je ostavinska u tijeku i da se izjasni želi li svoj dio ili ne?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , a_portuguesa je napisao:

Pokojni deda je 2011. iza sebe ostavio zemljište s kućom na koje ni tata ni stric kao njegova jedina djeca nisu položili pravo (nije nikad bilo ostavinske, nisu se nikad pojavili).

Što ovo znači, da je bila održana rasprava, ali da se oni na nju nisu odazvali ili da nikada nije bilo zakazano održavanje ostavinske rasprave? Tko je u zk upisan kao vlasnik tih nekretnina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije prigovorio, ali znam da je tata svaki put slao odgovor na poziv da nije u mogućnosti prisustvovati postupku. Sjećam se da je to spominjao, a našla sam i pismeni dokaz, tako da je vjerojatno to razlog zašto se nikad nije realiziralo. Zvala sam baš javnog bilježnika koji je to vodio i nije mi spominjao nikakav prigovor, samo je rekao da je vraćeno na sud i da ponovno podnesem zahtjev u pisarnici.

No, i dalje me zanima kako da riješim situaciju s bratićem do kojeg ne mogu doći? Kako da prodam zemljište ako ga naslijedim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija