Jump to content

neovlašteno snimanj


Nia15

Preporučene objave

Poptovani,

 

Upoznata sam sa sadržajem članka 143 kaznenog zakona po kojem je neovlašteno snimati druge bez njihovog pristanka. Međutim, stavak 4 istog clanka napominje kako kazneno djelo ne postoji ukoliko se snima u interesu koji je preci od zastite privatnosti osobe koju se snima. 

 

Vrijedi li isti slucaj u sljedecem: 

U procesu sam rastave braka. Bivsi suprug naziva me na telefon, a obzirom na sudsku odluku kojom mu je dozvoljeno da kontaktira s djecom sat vremena u danu, obavezna sam mu se javiti. U tih sat vremena, on na djecu vristi, vrijeda ih, vrijeda mene i prijeti se. Takoder, kada mu kazem da ga snimam i da cu ga prijaviti, prijeti mi tuzbom za neovlasteno snimanje. Smijem li ja njega snimati u tom slucaju kako bih imala dokaze za tuzbu za nametljivo ponasanje i prijetnje ili ga ne smijem snimati ni u interesu zastite svoje sigurnosti i sigurnosti svoje djece?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Snimite pozive da zaštitite djecu, imate razloge za to. Konačno, ja bih riskirala i osudu za neovlašteno snimanje ako bi to značilo da će se s tom njegovom praksom izaći prema institucijama i da će takva praksa morati prestati, bilo u postupku kod centra za socijalnu skrb, bilo kod policije, u vezi nametljivog ponašanja (mada ovo nije nametljivo ponašanje, nego obiteljsko nasilje ili zlostavljanje djece, odnosno povreda djetetovih prava)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija