Jump to content

Problem oko promjene porezne rezidencije


Viperus

Preporučene objave

Radim malo više od pola godine u Velikoj Britaniji, odjavio sam prebivalište u Hr u 5. mjesecu, ali nisam mogao odjaviti poreznu rezidenciju zato što je zbog COVID-a u VB suspendirano izdavanje poreznih dokumenata (za sve EU građane), doslovce im uredi ne rade već pol godine. Imam privremeni porezni broj tamo i plaćam tzv. emergency tax tj. malo veću stopu. Dok VB ne ponovno vrati izdavanje poreznih brojeva, ja ne mogu dobiti potvrdu da sam porezni rezident. A Hr porezna traži od mene taj papir.

Iz HR porezne mi sugeriraju da ispunim INO-DOH obrazac do 31.01.2020. , pa da im pošaljem papir o rezidentnosti do kraja 1. mj, ako ga dobijem.

Ako im pošaljem INO-DOH obrazac, hoću li morati platiti Hr porez? VB i HR imaju sporazum o dvostrukom oporezivanju, neovisan o tome što VB izlazi iz EU.

Recimo da je VB porez 20%, a HR je 25%, hoću li morati dati tih 5% Hr? Ili se to ne plaća pošto živim i radim u VB i ne planiram se vratit u skorije vrijeme i dulje od 6. mjeseci sam u VB.

 

uređeno: od Viperus
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija