Jump to content

etažiranje nekretnine


budakm

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

skrbnik sam jednom od nasljednika kojeg pripada 1/4 kuće, oko 95 m2 stambenog prostora. Kuća je negdje površine  oko 500 m2 stambenog prostora, 277 m2 dvorišta i oko 25 m2 garažnog prostora. Napomenula bi da je 120 m2 prodano trećoj osobi, što u naravi čini potkrovlje, koje je prije nekoliko godina renovirano: krovište, uveli  su vodu i struju,( koja je prekinuta od strane našeg svekra, budući se radi o potraživanju bivše žene, koje on nije mogao novčano podmiriti, pa je u protuvrijednosti morao prepustiti spomenutu nekretninu), i sad traže od nas ostalih nasljednika da im nadoknadimo troškove, ukupno 17.500,00 EUR., odnosno oni bi htjeli u protuvrijednosti još prostorija u prizemlju i prvom katu, čak bi i platili eleborat i sve što ide uz legalizaciju, kako bi mogli izvršiti etažiranje cijele kuće.

Kuća ima građevinsku dozvolu, samo za prizemlje, po papirima koje posjedujemo, to je već bila započeta građevina  samo što je naš pokojni svekar svake godine nadograđivao i naravno  nije legalizirano ni onda ni do dan danas. Nažalost  i moja majka i on su preminuli prošle godine, i sad su ostali samo problemi.

Za početak željeli bi znati, što je sve potrebno za etažiranje kuće. Kako se provodi to etažiranje kuće. Spomenutu nekretninu ćine prizemlje i prvi kat. U prizemlju se nalaze stanovi sa odvojenim ulazima, dok se na prvi kat prolazi kroz jednom od spomenutih ulaza, koje je u biti kao neko malo predvorje, te se stepeništem penje na prvi kat, gdje su opet prostorije sobe, u vidu malih apartmana.

Da li mi kao jedni od nasljednika, također moramo sudjelovati u troškovima eleborata, ako posjedujemo građevinsku za površinu pod koju spada naš stan, (oni su živjeli u tom stanu).

Hvala unaprijed!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija