Jump to content

savjet-prigovor protiv prekršajnog naloga?


anonimno

Preporučene objave

situacija je sljedeća:vožnja pod alkoholom,0.36 pormila(o.46 napuhala,umanjeno mi je za 0.10,koliko se tolerira).kazna iznosi 500kn+190kn troškovi utvrđivanja pšrekršaja.potpisala sam zapisnik i dobila prekršajni nalog.Nemam trenutno od kud palatiti kaznu(studentica).Molim da mi netko primjerice kaže osnove po kojima mogu uputiti prigovor,kako ga naslovljavam,dali ga upućujem Visokom prekršajnom sudu ili Prekršajnom sudu i kad nastupa zastara za promet.prekršaje?dali postoji mogućnost rada za opće dobro na slobodi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor se podnosi nadležnom Prekršajnom sudu, ali putem policijske postaje koja je donijela prekršajni nalog. U prigovoru nije potrebno obrazlagati obranu već samo napiši da nisi napravila prekršaj za koji te se tereti.

Nakon toga kada dođeš pred suca za prekršaje (ukoliko nisi do sada kažnjavana) priznaj prekršaj i reci da si studentica te da nemaš novaca za kazne pa ga moli da ti izrekne samo opomenu.

Ako dobiješ novčanu kaznu, nemoj je platiti već traži da ti je zamjene radom za opće dobro (nećeš morati raditi ništa jer to još ne funkcionira u praksi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija