Jump to content

Otvaranje obrta - proizvodnja i prodaja proizvoda od drva i smole


UnikatA

Preporučene objave

Poštovanje. Planiram otvoriti paušalni obrt za proizvodnju i prodaju manjih dekorativnih proizvoda od drva i epoksidne smole. Znači, mali stolići, male police, zidni satovi, stalci za biljke, drvene lampe, držać za svijeće, okviri za slike, držać za jakne, daske za rezanje hrane. Od cementa bi isto izrađivao male kućne fontane i posude za cvijeće. Izrađivao bi i nakit od smole, prstenje i ogrlice. Također bi i crtao grafitnom olovkom i uljima na platnu.

Sad me zanima koje sve djelatnosti moram prijaviti? Cilj je da to budu slobodne djelatnosti, a ne vezane jer nemam struku niti majstorski ispit za stolara,a sve nabrojano po mojem mišljenju niti ne spada pod stolariju. Stolar mora imati stojeve poput stolne pile, potezne pile, debljače itd. za izradu kuhinja po mjeri, ormara, kreveta i svih ostalih velikih stvari koje mene ne zanimaju. Govorimo o ciframa u strojevima koje si ja ne želim niti mogu priuštiti. Sve šta ja želim izrađivati je dekorativno, kombinacija drva i smole. Za to mi je potrebna jedna ručna pila i bušilica, što smatram da ne čini pravog stolara 😄

Prodaja bi se odvijala online, društvene mreže i s vremenom bi napravio web stranicu.

Unarijed zahvaljujem na odgovoru.

uređeno: od UnikatA
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je sve slobodno, pa ako vam paše:

32.99 Ostala prerađivačka industrija, d. n-- proizvodnju raznovrsnih predmeta:  ukrasa itd

32.13 Proizvodnja imitacije nakita (bižuterije) i srodnih proizvoda

16.29 Proizvodnja ostalih proizvoda od drva; proizvodnja proizvoda od pluta, slame i pletarskih materijala, osim drvotokarskih i drvogalanterijskih

22.19 Proizvodnja ostalih proizvoda od gume

22.29 Proizvodnja ostalih proizvoda od plastike

Za WEB prodaju morate imati skladište MIN. 6 m2 (mora biti poslovni prostor) i rješenje za MTU, do tada samo netko drugi može prodavati vaše proizvode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru.

Dakle po Vama, ako označim sve te djelatnosti koje ste mi naveli mogu bez problema izrađivati i prodavati sve predmete koje sam napisao u prvoj poruci? Nece mi netko stvarati probleme jer prodajem stolić od epoksidne smole i drva bez majstorskog ispita za stolara?

uređeno: od UnikatA
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija