Jump to content

Privatna tužba prometna nezgoda


Zoltan96

Preporučene objave

 

Poštovani, imao sam manju prometnu nezgodu u kojoj sam ja bio kriv. Oštećeni je vozio auto registriran na fizičku osobu i za vrijeme dok je bio bez auta uzeo je zamjensko vozilo u (u periodu od 48 dana!) jer se, kako on kaže, odužilo s osiguranjem i servisom. Moje ao mu je priznalo svu štetu i isplatilo samo 8 dana korištenja zamjenskog, a on sada od mene potražnje za moje mogućnosti preveliku naknadu na ime preostalog iznosa troškova zamjenskog vozila koje je u visini moje tri mj. plaće. 

Pitanje. 

1. Da li sam mu tu naknadu dužan isplatiti ja ili osiguranje?

2. Ako me tuži privatno kolike su šanse da sud presudi da sam kriv te da na kraju platim i sve dodatne sudske i odvjetničke troškove i da li se ja kao osiguranik mogu pozvati na prebacivanje tog troška na moje ao?

Jasno mi je da je gospodin imao trošak, ali da se sve odužilo još par mjeseci (ne mojom krivnjom) a isti unajmljuje vozilo visoke klase po toj logici ja bi trebao podići višegodišnji kredit da to sve platim.

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. on će vjerojatno tužiti osiguranje, a ne Vas osobno, za daljnje korištenje zamjenskog vozila, jer za osiguravajuće društvo zna da ima imovine iz koje će se moći naplatiti, dok za Vas ne zna.

2. ako Vas privatno tuži, tada ćete mu morati platiti svu štetu koju je pretrpio zbog prometne, pa i to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija