Jump to content

nudim dobru nagradu za pomoc...


anonimno

Preporučene objave

Naime, tamo negdje 1998g. sam dobio pravomocnu presudu na OPS Zagreb, kojom mi duznik duguje cca 15-ak tisuca eura. Ali prije zavrsetka postupka naravno svje je prepisao sa sebe, te se preselio ili prijavio u BIH, zatim sam i tamo putem odvjetnika zapoceo i zavrsio postupak priznanja presude, ali u meduvremenu je sve i tamo prepisao na druge, a izmedu ostaloga i posl.prostor s aparaturom za pekaru - to je prepisao na sina, a sin je iznajmio trecoj osobi taj poslovni prostor s pekarom!

 

Kako da dodem do svoje love, nudim i jako dobar postotak ili ako tko zna kakvu agenciju ili detektive, utjerivace dugova...jer polako gubim vjeru da uopce tko u ovoj drzavi postuje sud i pravomocnu sudsku odluku,jer uobicajene pravne metode ne pomazu,dugo traju....pa ako mi tko moze pomoci-molim da ostavi ili mail ili broj moba...hvala...OCAJNI...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na tijek i protek vremena, istina je da se mozda malo toga sto moze sada napraviti jer su mnogi rokovi istekli. Medjutim, s obzirom da je veci iznos novca u pitanju, mislim da ne smijete samo tako olako odustati.

 

Pokusajte jos jednom, sa cjelokupnom dokumentacijiom koju posjedujete, posjetiti jos nekog (ili nekoliko dovjetnika).

 

Zatrazite od svakog strucno misljenje o cijeloj stvari, kad naprave uvid u cjelokupnu dokumentaciju. Ja znam da ti razgovori kostaju, i nisu besplatni, uvijek prvo pitajte upravo zato koliko ce kostati takav savjet. Mozda oni nadju nesto sto bi Vam ipak moglo pomoci, s obzirom da imate pravomocno sudsko rjesenje u ruci.

 

Ja na Vasem mjestu ne bih odustao, ali vrijeme Vam bas ne ide na ruku ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,hvala, upravo sam se i obratio Vama tu na forum, jer sam mislio mozda i netko tu zna kakvo paralelno drustvo, koje uz pravo rijesava i naplatu dugova. Jer ono gdje sam pogresio je sto sam naivno vjerovao da ce odvjetnici rijesiti cijelokupnu naplatu sami...i eto kako se zavrsilo, uz silna odugovlacenja, obecanja...bla,bla...

 

Sto se tice troska, nadam se da ce netko imati interes, jer bi ponudio 30-40% cijlelokupnog iznosa, pa s financijske strane mislim da bi trebao biti zanimljiv nekomu tko mozda moze rijesiti moje problem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram reagirati na ovaj post ne s pravne strane,već s moralne. Ovdje se poziva na nešto protuzakonito, utjerivanja dugova, što već ranije nije sve spomenuto.

 

Tražili ste pravnu pomoč, pomoglo se koliko se moglo, ali ovo mi liči na tržnicu.

 

Zbog razmjenja mišljenja, "smješten" sam u caffe, ovdje se ne reagira, a tematika vodi prema vršenju kaznenih djela, čini mi se da je to odmah na početku primijetio i Mrljavac. :-o:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se ne stvori pogriješan dojam, nema veze što sam od strane moderatora smješten u caffe, tema je bila više prpucavačka i ne interesantna već brojem posjetitelju i s pravom sam završio s "prijateljom" tamo gdje i treba, na kavici.

 

Ali ovdje je nešto drugo u pitanju, otvoreno se nudi nagrada da se odradi prljavi posao, nezakonit. Forumi služe za legitimnu pravnu i inu pomoč, a ne da batinama ili nečim drugim rješavamo probleme. :horor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Htio bih se samo nadovezati na ovu temu. I ja imam sličan slučaj.

Krenut ću sa tužbom jer sam posudio određenoj osobi znatan iznos novaca (više od 15.000 eur) za uređenje kafića. Postoje dokumenti za posudbu.

Zanima me, ukoliko dužnik nema "ko fol" nikakvih primanja, da li mu se može oduzeti imovina (3 kuče, zemlja...)koja mu sada vrijedi oko cca 800.000 eur i vlasnik je 1/1?

I kako spriječiti da tu imovinu dužnik ne prepiše na nekog drugog kao u gornjem slučaju?

 

Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Ne može mu se ""oduzeti imovina, već popisati, procjeniti i prodati na javnoj dražbi, a potom podjeliti imovinu vjerovnicima.

 

Moguće je spriječiti takvo "prepisivanje imovine" prijedlogom privrmene mjere zabrane otuđenja i opterečenja nekretnine.

 

Inače i za gospodina kojemu se ovršenik odselio u BIH možda ima još šanse za naplatu svojega duga. Naime, osobe ne nestaju samo tako lako. Možda ime kakav štedni ulog, potraživanja prema drugim osobama ili slično što bi se dalo zapljeniti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Borgec a kako to doci do podataka da li ima stogod slicnog!

 

Pametnjakovicu prije 5,6 postova ja nisam svojim postom trazio izvrsenje ili pozivaona izvrsenje kaznengo dijela, a to bi ti kao pravnik, odvjetnik jako dobro trebao znati...jer niti jednu moju recenicu ne mozes protumaciti na taj nacin! ja sam samo trazio pomoc, odnosno kako da naplatim svoju pravomocnu prresudu, a tebe bi trebao vise brinuti uzrok problema-kako je moguce da covjek u jednoj drzavi, koja ce za godinu, dvije u Uniju, a 10g ne moze se naplatiti na temelju pravomocne presude. Izgleda da mi ne trebaju odvjetnici, jer sam ih 2 promjenio, vec SUPERODVJETNICI...e njih zazivam, a nikakava kaznena dijela...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smirimo tenzije! Činjenica je da i ja imam potpis od dužnika , ali novac nikada neću vidjeti.U odnosu na vaš 2000 eura je sića (naročito ako imaš mirovinu 1400 kn).

Ipak mislim da postoji mogućnost da se doda neki aneks, ali to naravno ovisi o volji druge strane.Onda bi mogli staviti teret na nekretninu.

No, sumnjam da vam i to kaj znači.On i onda ne mora vratiti dug. Kad kod nas šeću osobe koje su dužne (a trebale bi biti u zatvoru), kad kod nas banke naplaćuju od jamaca a glavni dužnik im je pod nosom i ne sjedaju mu na imovinu (njegovu,ženinu,majčinu..) znači da je nešto trulo u državi Danskoj!

Jedini način je snađi se, kaj ja nemogu jer se bojim da ne završim u ćuzi.A takav mi je valjda horoskop (čitaj karakter).

:clint:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija