Jump to content

Ostavinska rasprava, tajenje smrti i malverzacije


bedak2021

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima.


Prošle godine umro je moj otac (nisam bio u dobrim odnosima s ostatkom obitelji zbog mentalne poremećenosti majke). Za smrt sam saznao kasnije, potpuno slučajno, pretražujući Internet za informacijama pošto mi se otac nije javljao, a htio sam saznati kako su zbog korone i potresa. Ispostavilo se da je moj otac umro, nije organiziran sprovod za njega niti je igdje postavljena obavijest o smrti. Da krematoriji ne listaju imena pokojnika na stranicama ne bih nikad saznao da mi je otac mrtav.

Nedavno sam primio obavijest o ostavinskoj raspravi za očevu imovinu. Jedini drugi nasljednik je moja majka. Međutim ne znam gdje se moja majka nalazi (ne mogu dobiti informaciju od CZSS), a njen telefonski broj je iskopčan već tjednima. Trenutno čekam da mi se odobri ili privremeno skrbništvo ili punomoć kako bih od institucija mogao saznati da li je živa, tko je njen doktor itd. dobiti uvid u njenu medicinsku dokumentaciju Ne usuđujem se otići do njenog prethodnog prebivališta radi razgovora bez pratnje policajca ili službene osobe da ne bi optužila za uznemiravanje ili pokušaj pljačke.

Prikupljajući dokumente na egrađani za zahtjeve otkrio sam da ovo nije prva ostavinska rasprava o ostavštini moga oca. Prema ezapisu, već je provedena jedna u kojoj je kao jedini nasljednik bila navedena moja majka. Izgleda da je sud nedavno utvrdio da postoje i drugi živući nasljednici i pokrenuta je nova ostavinska rasprava za koju sam dobio službeni poziv. 

Svi dokumenti vezani uz mog oca (ugovori, gruntovni listovi, posjedovni listovi, računi u banci) nalaze se kod moje majke i ja njima nemam pristup. Moja majka je u prošlosti krivotvorila raznorazne stvari od ZET karti do recepata za lijek i vjerojatno je da će pokušati to učiniti ponovno ili zanijekati njihovo postojanje. Vrlo je izgledno da je zatajila smrt moga oca i pokušala provesti ostavinski postupak bez da me navela kao nasljednika zbog koristoljublja, te je sada "slučajno" isključila telefonski broj.

Što mogu poduzeti?

Smijem li zatražiti odgodu ostavinske rasprave i kako dok se ne utvrdi da li je moja majka mentalno sposobna i hoće li joj se dodijeliti skrbnik koji bi se bavio njenim pravnim pitanjima?

Smijem li nekako zatražiti od suda da se nekako nezavisno od moje majke provjere računi mojeg oca i dobiju podaci o ugovoru? Trebam li za to punomoć? Gotovo 100% sam siguran da će onda odbiti meni pristup stanu da nađem gruntovnicu ili bankovne izvode.

Smijem li kako sud upozoriti izjavom da postoji velika vjerojatnost od zatajivanja imovine ili možda čak krivotvorenja? Može li se tražiti da se nezavisno provjeri točnost svih dokumenata poput vlasničkih listova ili izvoda iz banke? Moj otac je spavao s kreditnim karticama oko vrata jer mu je majka stalno krala kartice i dizala njegovu plaću sebi na bankomatu. 

Unaprijed hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija