Jump to content

EOS Matrix


Žarko20

Preporučene objave

Dobar dan svima..

Radi se o sljedećem,došlo mi je rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave za dug iz 2019. godine...

Iznos duga je oko 830,00 kn,temelji se na dugu Iskona, za koji dug je,uredno i na vrijeme,proslijeđen prigovor Iskonu,tj. njihovoj Službi za korisnike,kao i kasnije HAKOM-u od kojeg još nije došlo nikakvo rješenje..

U rješenju o ovrsi,tj. o prijedlogu za pokretanje ovršnog postupka,piše da je Eos Matrix u 7. mjesecu 2020. godine,otkupio navedeni dug (cesiju),o čemu ja nisam bio obavješten,dok se u rješenju o ovrsi navodi dug 830,,00 kn,javnobilježnički troškovi i troškovi odvjetničke usluge,što ukupno iznosi oko 1.200,00 kn ako platim u roku osam dana,a ako ne platim dugovanje će mi se povećati za predviđene troškove (pribavljanje klauzule pravomoćnosti idr. troškovi),te će isto biti nešto više od 1.900,00 kn (oko 220% glavnice)

E sada, Matrix mi nudi otplatu duga na rate,ali uz pribrojene predviđene troškove

Moja pitanja glase:

1. Da li je Iskon smio ustupiti dugovanje Matrixu dok je trajao žalbeni postupak temeljem prigovora?

2. Da li je o tom bio dužan obavjestiti mene?

3. U slučaju mog prihvaćanja njihove ponude,otplate na rate,da li moram plaćati i da li imaju pravo obračunati i te predviđene troškove?

4. Da li raditi prigovor na rješenje o ovrsi i na što se pozvati?

Unaprijed zahvaljujem...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Borbena7, javljeno mi je od kuće (brat), u bolnici i tipkam sa moba, da Vam se iskreno zahvalim na Vašem odgovoru i da Vam napišem, što se tiče predviđenih troškova, da se radi o predviđenim  troškovima odvjetnika u iznosu od 468,00 kn i predviđenim javnobilježničkim troškovima u iznosu od 129, 00 kn i da Vas pitam da li je pametno ići prigovorom radi nedostave Ugovora o cesiji i da li je dužan platiti predviđene troškove u slučaju da prihvati njihovu ponudu za obročnom otplatom duga kako mu je ponuđeno od strane EOS-a, tj. da li oni imaju pravo, u tom slučaju, ukalkulirati i te predviđene troškove, Vaše mišljenje? 

Što se tiče predviđenih javnobilježničkih troškova spominje se dostava putem e-ploče, dostava pravomoćnog Rješenja o ovrsi, dostava spisa radi prigovora, pisanje Rješenja radi obustave ovrhe i PDV..,a predviđeni odvjetnički troškovi: pribava potvrde ovršnosti, sastav prijedloga radi dostave ovršnog ROO banci i PDV.. 

Još jednom Vam se zahvaljujem u njegovo ime..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li ikakve šanse da se odmah tj. u ovom roku od 8 dana plati glavnica sa kamatama, te stvarnim troškovima koji su nastali na strani javnog bilježnika i ovrhovoditelja, a to su: sastav prijedloga, paušalni trošak, jb nagrada i dostava rješenja? Ili bar dio svega navedenog odmah, a dio kroz idućih mjesec dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 8 minuta, Borbena7 je napisao:

Ima li ikakve šanse da se odmah tj. u ovom roku od 8 dana plati glavnica sa kamatama, te stvarnim troškovima koji su nastali na strani javnog bilježnika i ovrhovoditelja, a to su: sastav prijedloga, paušalni trošak, jb nagrada i dostava rješenja? Ili bar dio svega navedenog odmah, a dio kroz idućih mjesec dana?

Navodno ima, ali ne cijelo dugovanje, samo dio u roku 8 dana, dok bi,  ostalo riješio početkom idućeg mjeseca kada mu sjedne mirovina, naravno, ako mu do tada ne blokiraju račun na koju prima mirovinu

Navodno im je to i predložio, ali su mu rekli da u roku 8 dana treba podmiriti sve, ili je, u protivnom, dužan plaćati i te predviđene troškove bez obzira što bi uplatio dio sada, a dio početkom sljedećeg mjeseca kada mu sjedne mirovina, ili da može tri mjeseca, na tri rate, naravno, uz zaračunavanje tih predviđenih troškova

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Recite Vi njemu da odmah plati dio (od glavnice sa kamatama, sastava prijedloga, paušalnog troška, jb nagrade i dostave tog rješenja). Zatim da napravi podnesak pozivom na poslovni broj spisa javnog bilježnika. Neka ga ne naslovi kao prigovor već kao podnesak u kojemu obaviještava javnog bilježnika da je podmirio taj neki iznos na ime ovoga što sam naprijed navela, te da predlaže ovrhovoditelja da se zastane s postupkom temeljem čl. 186. g. Zakona o parničnom postupku, a u s vezi čl. 21. st. 1. Ovršnog zakona, jer da će određenog datuma uplatiti opet neki određeni iznos i da se sa posljednjom uplatom dug ima smatrati podmirenim, te postupak obustaviti. Naravno, uz podnesak (mora biti u dovoljnom broju primjeraka za sud i protivnu stranu) javnom bilježniku treba dostaviti i dokaz o uplati. Može ovo napraviti i u tri rate. Na ovaj način onemogućava daljnji nastavak postupka u smislu da ovo rješenje postane pravomoćno i ovršni, te da mu se mogu blokirati računi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija