Jump to content

dodjela kuća i stanova braniteljima


esad

Preporučene objave

nastavlja se provedba uredbe o dodjeli stanova i kuća na područjima posebne državne skrbi za hrvatske branitelje. službeno nisam našao ništa a neslužbeno znam za dva branitelja koji su to ostvarili. dakle raspitajte se u svojim uredima.

uredbu možete vidjeti na mojoj web stranici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima dosta branitelja koji nemaju rješeno stambeno pitanje a ne znaju za ovu uredbu, onda ima branitelja koji znaju za ovu uredbu ali im je sve ravno jer su bolesni i ne pomažu sami sebi a nitko se za njih ne brine, recimo kao što volonteri po zg nose grah nemočnim starcima.

 

sad malo okrenemo ploču:

 

ima "branitelja" koji su iskoristili ta prava pa imaju nekoliko kuča i stanova. kako? lako!

ima "branitelja" koji su......ne smijem dalje, bude nam tema ostala bez struje.

:-D:-D:-D:-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dali se zna oćeli se početi i kada ove uredbe za dodjelu stanova i kuća braniteljima i provoditi mi čekamo 11godina da nam se riješi to pitanje ali se samo donose uredbe a od provodbe i konkretnih rezultata za nas sa (područja od posebnog državnod interesa) nema ništa.ako neko ima kakvu informaciju neka odgovori :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru ,ali živim u stanu koji nisu ni ucrtani ni etažirani a zahtjeve smo popunjavali u više navrata kako mi mogu dati nešto što pravno ne postoi zabrinui smo jer neznamo kada će se to riješiti nemamo vise živaca čekati ima nas veliki broj i svi smo u istoj poziciji ali strpljenju je došo kraj krovovi cure dimljaci se ruše fasade otpadaju a mi nezmamo kako ulagat u nešto sto je upitno oćeli biti i kada naše to su velike investicije a mi nemžemo to financirati zato trebamo žurno rešenje ovog problema :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se primjerice nalazim u kući na području od posebne državne skrbi, koja je gradsko vlasništvo, dakle nije od APN-a, a samim time niti od države, grad zahtjeva od ministarstva naknadu i tu nastaje neka vrsta preklapanja koja idu na štetu nas stanara koji plaćamo visoke najamnine gradu, , a oni se međusobno nemogu dogovoriti ( ministarstvo branitelja, ministarstvo financija i ministarstvo mora, turizma i graditeljstva, a već smo dijelom i uložili u te kuće, mijenjali krovove radi sprečavanja daljenje štete, vlage, uložili vlastite novce i sada nakon 11 godina još uvijek u neizvjesnosti. Mislim da smo oštećeni u tom smislu jer grad za postojeće stanove i kuće nije uložio niti jednu kunu već su rađene samodoprinosima radnika firmi na ovom području, dok je država preko APN-a skupo plačala kuće i onda ih dijelila besplatno, tako da je onaj dio hrv. branitelja koji su ušli u gradsko vlasništo oštećeni u odnosu na one koji su ušli u kuće izbjeglih Srba. Omjer uloženog ( grada u kuće i nas koji plačamo najam gradu) i APN-a u kuće otkupljene od Srba i minimalni najam stanara, do dobivanja kuća besplatno.

Većina smo spremni kuće i otkupiti, ali sve je na kraju bilo zaustavljeno Uredbom Vlade , tako da se naša agonija nastavlja, a nadam se ne zadugo i da će se uskoro nešto riješiti u korist onih koji su smatrali da je privatno vlasništvo neotuđivo pa ušli u skromne stanove i onih koji su zauzimali dvokatnice sa poslovnim prostorima koje je, opet ponavljam država skupo plačala. Nadam se da nisam previše zakomplicirao i da je post razumljiv, nastoječi iznijeti na ovaj primjere nejednakosti i nepravde nisam htio nikoga uvrijediti nego samo skrenuti pozornost i na ovu vrstu nelogičnosti.

Svim braniteljima, posjetiteljima ovog foruma želim puno sreće, zdravlja i uspjeha u životu, njima i njihovim obiteljima. Pozdrav iz Hrvatske Kostajnice.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dat ću Vam ja odgovor. Pročitajte pravila foruma i tamo ćete naći u dvije rečenice sve odgovore. Promašili ste forum.

 

I preporučio bih Vam registraciju. Ne možete se sakriti iza maske anonimusa jer ionako ostavljate (a da toga niste možda svjesni) iza sebe određeni trag, a ako se raspitate među bolje educiranim informatičarima kako je to moguće, onda ćete saznati kako.

 

Iz Vaših komentara je namjera očigledna.

:bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz Vaših komentara je namjera očigledna.

 

mozes li konkretnu "namjeru" doticne objasniti i meni?

 

ja, naime, ne vidim nista neprihvatljivo u njenom pisanju, dijelim njeno misljenje da je doista apsurdno da se onaj tko je "usao" u tudju imovinu i u njoj zivi 11 godina smatra "ostecenim" i ne vidim nikakvu pravnu, a ni moralnu osnovu za takvo razmisljanje.

 

jedino pitanje koje se postavlja je zasto ti smatras da se to ne smije reci?

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U čiju imovinu? Onoga tko je podržavao velikosrpske ideje tijekom DR-a (a tu se radilo uglavnom o pripadnicima srpske nacionalnosti)i aktivno sudjelovao u tome i činjenju ratnih zločina i drugih KD-a na štetu RH i hrvatskih građana.

 

Pa zašto se vlasnik ne vrati i ne useli? Tu se zna o kojim se konkretno područjima radi (područjima posebne državne skrbi koja je tijekom DR-a okupirao srpski agresor i koja su vraćena legitimnom akcijom redarstvenih snaga i hrvatske vojske) i sve je jasno samo Vama nije jasno - "ostali". Uostalom neka zatraže svoje i obrate se institucijama u RH koje su za to nadležne ako misle da su u pravu.

:lol2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onih koji su smatrali da je privatno vlasništvo neotuđivo pa ušli u skromne stanove

 

ono sto ti nazivas "neotudjivoscu vlasnistva" se ne razlikuje po nositelju tog prava pa je, pravno, potpuno svejedno je li isti privatna ili pravna osoba, drzava ili jedinica lokalne samouprave.

 

ti bi kao oso/oso u mirovini morao to znati, naime valjda nisi ovo pogresno tumacenje primjenjivao i prilikom obavljanja sluzbene duznosti pa npr. provalnika u gradsku vijecnicu, zgradu suda ili sluzbeno vozilo policije razlikovao od provalnika u kucu u privatnom vlasnistvu jer valjda drzavna imovina, za razliku od privatne, pripada onom pojedincu koji ju prvi lapi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Dat ću Vam ja odgovor. Pročitajte pravila foruma i tamo ćete naći u dvije rečenice sve odgovore. Promašili ste forum.

 

....a ako se raspitate među bolje educiranim informatičarima kako je to moguće, onda ćete saznati kako.

 

niste mi dali nikakav odgovor već ne znate što biste pa mašete pravilima foruma koja su sasvim u redu i koja nisu u mom postu narušena.

 

pravnik sam po struci i jako dobro znam što je VLASNIŠTVO kako se stječe, prestaje i ostale cake vezane uz njega.

znate li ih i vi? čisto sumnjam, jer u suprotnom ne biste obrisali moj post koji je bio PRAVNE prirode i nikakve druge niti iza njega ima skrivenih namjera. Ne znam zašto vama on predstavlja prijetnju pa ga uporno brišete?

Osim toga, informatika mi nije nepoznanica, mogućnostima interneta se koristim vjerovatno duže nego vi, tako da vam je i taj dio "pucanj u prazno" i nepotrebno "prijetite".

 

Pokušajte ovaj post doživjeti s pravne, a ne emotivne strane, a ako niste u stanju raspitajte se kod pravnika što oni o tome (vlasništvu!) misle i što knjige kažu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Pogotovo je to bila imovina grada tijekom srpske okupacije. Nemam dalje namjeru raspravljati. Onaj tko se smatra oštećenim zna kome se treba obratiti (onako kako sam gore napisao). I nisam prijetio već upozorio na trag, a sa koje god perspektive gledao na tu temu, subjektivno smatram da sam u pravu u čemu vjerujem da me podržava većina hrvatskih građana. I ne gledam sa emotivne strane (svoju kuću imam).

 

A o Vašem poznavanju prava i "pucanju u prazno" (memorija mi radi jako dobro i sjećam se da ste mi se već jednom obratili na takav način u forumu Prekršajno i prometno pravo, baš i nije originalno ponavljati) bi se dalo raspravljati. Radim sa računalima od vremena Spectruma,Atarija i sl. (dakle od početka) i poznajem tu materiju i usudim se i tu prepirati jer radim s tim još od prastarih Windowsa 3.11 i to konstantno kao i sa internetom koji je došao u RH još od samog početka i vezom 20 i nešto kpbs.

 

A i koliko vrijedi Zakon tijekom ratnih aktivnosti. Nepisano pravilo je da je pravda na strani jačeg i bilo je tako dok je hrvatsko područje bilo napadnuto i okupirano sve dok se mozaik nije opet složio kako treba i sve je opet vraćeno hrvatskim građanima što im je i oduzeto. Čak što više hrvatski Zakon je omogućio onima koji misle da su oštećeni (mislim i na građane srpske nacionalnosti i one izbjegle iz RH) povrat imovine kroz KU 20000 itd., (rok je istekao prije nekoliko godina) ali ljudske žrtve se ne mogu vratiti.

 

:coffe:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ne gledam sa emotivne strane (svoju kuću imam).

 

bojim se da donekle ipak gledas, barem na "prvu loptu", iako kasnije znacajno korigiras... sve u svemu, kao moderator, po mom misljenju, imas prolaznu ocjenu...

 

i sto god ti mislio, u konkretnom primjeru doista nije stvar u necem drugom nego pravu: ako cemo realno, nekretnine na podrucju posebne drzavne skrbi vrijede jako malo, ima ih u izobilju i vjerojatno bi pored branitelja i netko drugi istu dobio/otkupio po povoljnim uvjetima kada bi to zatrazio, pa je prema tome doista i u svacijem interesu da se onome tko zeli tamo zivjeti i doprinositi razvoju tog dijela rh da stan na tom podrucju.

 

medjutim, pri tome ne valja isticati nevaljale argumente.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija