Jump to content

Učestalo podnošenje neosnovanih zahtjeva


Grabarić Imbra

Preporučene objave

Ima li kakvog rješenja (lijeka) protiv stranke koja učestalo podnosi neosnovane zahtjeve u upravnim predmetima i time ometa normalno funkcioniranje upravnog tijela? Dakle, već godinama podnosi na stotine zahtjeva za koje se već unaprijed zna da neće biti usvojeni, a iste zakon tretira kao i svaki drugi zahtjev bilo kojeg građanina, odnosno potrebno je otvarat predmet, postupat po njemu, slat zaključke i rješenje, kasnije arhvirat, a pritom trošit sve moguće resurse na nadmudrivanja i sitne provokacije (npr. treba li potpis, treba li propisana dokumentacija, je li valjan obrazac i sl.). Pritom naravno trpe postupci onih stranaka kojima se radi ovakvih besmislenih ne može na vrijeme adekvatno posvetiti, a koje imaju postupke koje su optimalni.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 godina kasnije...

U vezi iste teme, može li ovo što sam izložio biti dovoljan razlog da prema nekome krene u postupak lišenja poslovne sposobnosti?

Dakle, ako se neprestano perpetuira podnošenje zahtjeva prema upravnim tijelima ili ako se neprestano inicira pokretanje sudskih postupaka? Radi se više stotina predmeta od jedne stranke. Ima li takve mogućnosti, tj. je koliko realno da bi se uspjelo osobu lišiti poslovne sposobnosti nakon sudskog postupka? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija