Jump to content

molim hitno - povreda vlasništva


anonimno

Preporučene objave

Jedinica lokalne samouprave - Grad je Odlukom propisao da je zabranjeno postavljanje klima uređaja na vanjske dijelove zgrade odnosno one dijelove zgrade koji gledaju na ulicu ili trg grada već će iste moraju postaviti na balkon a onaj stan koji nema balkon neće moći postaviti klimu na fasadu zgrade uz svoj prozor jer sve tako postavljene klime narušavaju izgled grada i "ne izgleda lijepo" kada dodju turisti , te da će se sve klime koje su tako postavljene ukloniti od nadležnih službi Grada.

Da li je takva odluka Grada u suprotnosti s ustavom i pravom vlasništva i da li je uopće u nadležnosti Grada da uklanjanj klime konkretno s fasade zgrade koja je u suvlasništvu svih stanara? Molim sve za pomoć glede ovoga jer ipak mislim da se radi o povredi tuđeg vlasništva i da to nije u skladu sa Ustavom RH jer konkretno oni koji imaju stan npr. s dvorišne strane zgrade mogu imati klima uređaj a oni koji gledaju prema ulici ne mogu ???

 

Hvala svima za pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da Grad, jedinica lokalne samouprave ima na pravo dapače upravo je ona za to ovlaštena i mora o tome voditi računa u interesu svih a ne samo pojedinaca, ne radi se o povredi prava vlasništva. Postavljanje klaima uređaja, paoa, reklama, mijenjanje i ustakljavanje balkona i sl. zapravo narušava i vanjski izgled zgrade i Grada i nije povreda nikakvih vlasničkih prava. Vlasnik nekretnine osim prava iima i dužnosti i obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu ona je za to ovlaštena i uredu što se tiče panoa, reklama i svih objektata koji se i postavljaju uglavnom na gradskom zemljištu odnsno javnim površinama ali tko određuje inerese svih i što je s građanima koji nemaju mogućnost na drugi način postaviti klime kao i što je sa zgradama koje su novogradnja i koji prema projektu imaju klima uređaje te su dobile građevinske i uporabne dozvole, koje ovlasti ima grad da uklanja objekte koji imaju uredne građevinske dozvole kao i koje su ovlasti grada da uklanja klimu koja je uz moj prozor na 7 katu zgrade jer realno ona ne ugrožava tuđe vlasništvo niti ikoga ometa, stoga prema ovome što ste iznijeli grad može i propisati što god smatra da narušava izgled grada kao i propisati da sve zgrade moraju npr. imati zelene prozore jer to vizualno izgleda ljepše?

A što se tiče ustakljivanja balkona to podliježe zakonu o gradnji jer je se tu radi o izmjeni objekta odnsno izmjeni projekta koji je dobio lokacijsku i građevinsku dozvolu, stoga onaj koji ustakljuje balkon mora tražiti izmjenu projekta te lokcijsku i dozvolu i eventualno građevinsku a i grad tu nema ovlasti tržiti da se ustakljeni balkon vrati u prvobitno stanje jer to podliježe zakonu o gradnji te građevinskoj inspekciji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija