Jump to content

ovlasti policije-molim hitan odgovor!


anonimno

Preporučene objave

05.07.2006. žena vozi moped, pedalira po pločniku. zaustavi ju policija i kazni za nenošenje kacige-izda joj prekršajni nalog na 700kn. ona odlazi sljedeći dan kod prekršajnog suca i objasni mu situaciju- da nema novaca platiti kaznu.sudac joj naplati 150kn i time ona riješi kaznu. jučer (17.01.2007.)dolazi joj novi prekršajni nalog ovaj put od Prekršajnog suda i to od 23.10.20006.(opet im treba skoro 4 mjeseca da pošalju nalog)za vožnju 05.07. na neregistriranom mopedu-temeljem zahtjeva PU za pokretanjem tog postupka od 06.07.2006. e sad:

1. da li je policija imala pravo sljedeći dan podignuti još jedan zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka iako nisu ženi dan prije utvrdili da je počinila 2 prekršaja(nenošenje kacige i neregistrirano vozilo)?

2. da li se iako je žena pedalirala-kao na bicikli-( i to pločnikom )ipak smatra da je vozila neregistrirani moped bez kacige iako više liči na bicikl?

3. što napraviti-pisati prigovor ili otići se objašnjavati kod suca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

primjećujem da se više bavite nečim što nije vaš posao. ne branim nikoga, ali vam savjetujem da ne vodite brigu o tome da li policija ima ovlasti podnosti zahtjeve (za koje ima ovlasti), već malko više o tome da vaša žena vozi nešto što vi nazivate "više biciklom. bez uvrede, zanima me kako to čudo izgleda!? inače, napišite prigovor da bi mogli otići kod suca na objašnjavanje. u protivnom će nalog postat pravomoćan pa možete pjevati borbene. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

BAŠ ME ZANIMA DA LI BI SE VI BAVILI "nevažnim stvarima na koje policija ima pravo" da vas zaustave i naplate vam jedan prekršaj i taman kad pomislite da je gotovo s tim pošalju vam novi nalog za isti dan, a bez da ste vi o tome bili obaviješteni taj dani..to je za mene nezakonje!

 

"nevažna" stvar nije kad netko pedalira (LOL) s motociklom, pa se spotakne na pedalu, pa se razleti po pločniku, pa joj se lubanja isfraktuira na jedno dva mjesta, pa onda netko mora platiti jedno 200.000 - 500.000 tisuća kuna na liječenje (a bez veze, da je imala kacigu ništ se ne bi dogodilo) koje može potrošiti na nekoga kome to zaista treba.

 

Razmisli malo o tom scenariju, pa mi reci dal je to nevažno ili je važno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija