Jump to content

Molim savjet


lilytep

Preporučene objave

Pokusala sam naci odgovor u temama,ali bezuspjesno.Situacija je ovakva.Partner se razveo prije 3 godine.Od dana kad je iselio iz stana bivse supruge uredno je placao alimentaciju koliko je mogao izdvojiti.Nikada nihe uplatio ispod 1000 kn,za sto naravno ima uplatnice.Nakon razvoda dodijeljena mu je alimentacija od 2000 kn.Sa bivsom suprugom je imao dogovor dok ne otplati kredit koji su digli u braku,da uplacuje 1000 kn.S obzirom na situaciju sa pandemijom placa mu je smanjena za skoro 3000 kn i to je bivsoj supruzi spomenuo.No doslo je do toga da ga je bivsa supruga sad tuzila i potrazuje zaostatke.Napominjem da ne bjezi od uzdrzavanja,vidja djecu i prepustio im je stan na koristenje,koji su dobili od grada Zagreba.Kako sada postupiti s obzirom na sve?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano za dio koji znate tj. za prisilnu naplatu nepodmirenog dugovanja na ime obveze uzdržavana, tu je bivša supruga posve u pravu, a ovo iz razloga što se odricanje od dijela novčanih sredstava koje je ona dogovorila sa bivšim suprugom ima smatrati nedopuštenim i kao takvo ne proizvodi pravni učinak. Alimentacija je pravo koje pripada djetetu, a ne majci. Otac i majka svoja materijalna potraživanja koja proizlaze iz nesređenih imovinsko-pravnih odnosa trebaju uređivati u posve drugom sudskom postupku, a ne ih prebijati preko alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno.I na sudu je izjavio da ce placati koliko moze dok ne otplati taj kredit i sutkinja je rekla u redu.Opet ponavljam ne bjezi od placanja.Ovo je vise bilo zlocesto sa njezine strane,ako se dogovorila sa njime.Treba nam savjet kako postupiti?Uzeti odvjetnika(za kojeg nema),traziti smanjenje alimentacije dok se situacija ne popravi?Od kuda krenuti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija