Jump to content

Kako pravilno prepisati zemlju?


juricanimac

Preporučene objave

Pozdrav, Djed mi je prije nekoliko godina obećao jedan komad zemlje, te me stalno nagovara da to prepišemo na mene. Zanima me kako mogu pravilno prepisati tu zemlju? On je tu zemlju dobio od svog oca preko oporuke koja je proknjižena kod javnog bilježnika i sve oko nje je zavrseno tako da je skroz na njemu. Koliko sam vidio po internetu, dovoljno je samo da on vlastoručno na čisti papir napiše da mi daruje/poklanja/prepušta zemlju te se na dnu papira potpiše. Trebamo li to ići kod javnog bilježnika ili odvjetnika ili je ovo dovoljno? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadite tu prijedlog darovnog ugovora, popunite ga sa podacima iz vlasnickog lista parcele koju vam djed zeli pokloniti s naravno vasim osobnim podacima (adresa, oib...). Isprintate ta dva ugovora i idete kod biljeznika.

Kod biljeznika se ovjere ta dva ugovora (50 kn po ugovoru) i kazete odmah da zelite podnijeti prijedlog uknjizbe prava vlasnistva (225 kn). Nakon sto dobijete rjesenje o upisu prava vlasnistva i vlasnicki list s vasim imenom parcela je uspjesno prepisana.

Poreza ste oslobodeni, biljeznik prijavljuje poreznoj transakciju i oslobodenje od poreza

uređeno: od Miljko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija