Jump to content

što dalje?


zaratinka

Preporučene objave

Kada dobijes prvostupanjsko rjesenje o invalidnosti, tada vec mozes raditi zahtjev za mirovinu, naravno ukoliko ima elemenata za nju. Moras kompletirati svu potrebnu dokumentaciju i predati je na urudzbeni u mirovinsko te izaci na mirovinsku komisiju na kojoj ce se odluciti mozes li dobiti mirovinu i koliki je omjer rat-mir, kao i koliko ce mirovina iznositi. Papire radis u dogovoru sa svojim lijecnikom, ukoliko se on/ona slozi da postoji sansa za mirovinu. A sto ti je sve potrebno i sve oko posebnosti svog slucaja mozes pitati u mirovinskom, samo odi do savjetnika sa svim papirima i popricaj s njim. Predlazem da odmah odes do svog doktora i ukoliko se on slozi pocnes sto prije skupljati papire jer to traje.

 

Kada dobijes drugostupanjsko rjesenje o invalidnosti, tada ga MORAS priloziti zahtjevu za mirovinu,dakle, opet odnijeti u mirovinsko. Nema veze ako se prvo i drugostupanjsko rjesenje razlikuju, to ce oni uskladiti.

 

Ljudi obicno ne znaju dok ne pitaju, pa cekaju drugostupanjsko rjesenje i tek onda idu raditi papire za mirovinu, pa tako izgube puno vremena.

 

Pravo na invalidninu imas od dana prvostupanjske komisije, a mirovinu ces dobiti (najvjerojatnije) od dana kada izadjes na mirovinsku komisiju.

 

Upamti, kada predas zahtjev za mirovinu, dobro upamti urudzbeni broj pod kojim si predmet predao, i svakih mjesec-dva nazovi i pitaj u kojoj je fazi tvoj predmet. Naime, zna im se zagubiti, pa onda cekas mjesecima bez veze, ili nisi predao sve a oni te ne obavijeste da trebas donijeti npr. radnu klnjizicu (tako sam ja prosao!).

 

PS

 

Nisam naglasio, ali naravno da za otici u mirovinu nije dovoljno samo to zeljeti, postoje neki uvjeti koje moras zadovoljiti, pa ako ti npr. savjetnik u mirovinskom kaze da nisi za mirovinu, onda nemoj ni raditi papire...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

taipan je napisao:

 

PS

 

Nisam naglasio, ali naravno da za otici u mirovinu nije dovoljno samo to zeljeti, postoje neki uvjeti koje moras zadovoljiti, pa ako ti npr. savjetnik u mirovinskom kaze da nisi za mirovinu, onda nemoj ni raditi papire...

 

Misliš na pravnog savjetnika, i da s njime treba porazgovarati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravnog savjetnika-njihovog pravnika. Ali ne treba samo s njim razgovarati. Treba razgovarati i sa svojim liječnikom i otići u HVIDR-u i porazgovarati i tamo sa pravnikom i onda vidjeti kakve su šanse.

Ovaj u mirovinskom je njihov : :evil: :bonk: :fuckam: :lazes:

pa taj može svašta reći.

 

Obavezno se raspitaj na više mjesta.

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija