Jump to content

Potraživanje 'posuđenih' (?) novaca


Law Abiding Citizen

Preporučene objave

Pozdrav,

imam jednu...situaciju.

Naime, sestrična od mog oca je saznala za očevu bolest i sada se upustila u konverzaciju o navodnom dugu koji postoji prema njoj, koji iznosi cca 10 000 EUR.

Po onome što sam ja uspio shvatiti od oca - oni nikada nisu imali pismeni dogovor o tome, i to se (tada) vodilo kao dar, odnosno pomoć jer smo bili u težoj financijskoj situaciji i isplačivalo se "kad je trebalo" za platit račune. Jedini pismeni dokaz su bankovni spisi koji vode tu transakciju.

Može li ona od nas "s pravom" sada retroaktivno tražiti te novce, ako nije dogovoreno da su oni posudba ili zajam?

Jedini problem koji ja vidim je da je ona u zadnjoj korespondenciji vodila to kao pomoć, a moj otac je (šokiran) upotrijebio riječ posudba u odgovoru na taj mail. 

EDIT: samo da napomenem, u mailu od nje ona nije eksplicitno tražila novac, već nam je samo dala izračun njezine pomoći (moglo bi se reć, prijetnja), na što je moj otac očekivao da ona to traži. Oni nisu više u dobrim odnosima od prije par godina.

uređeno: od Law Abiding Citizen
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 8 minuta, Borbena7 je napisao:

Kada su bile ove uplate?

Zadnja je bila negdje 2019., oko listopada. Morat ću još provjeriti ali se sjećam da su tada još pričali. To je bilo u periodu od cca 2013. pa do 2019. Znam da je otac htio u jednom trenutku dobiti izvatke o tome iz banke, a oni su mu rekli da ne čuvaju podatke o transakcijama starije od tri ili četiri godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija