Jump to content

Problemi s odvjetnikom


Blufonac2001

Preporučene objave

Poštovani, molio bi savjet.
Otac se dogovorio s odvjetnikom zastupanje za rješavanje zemlje, te je dogovoreno plaćanje pola dogovorenog iznosa unaprijed, a pola nakon rješavanja postupka. S obzirom da je otac narušenog zdravlja, ja preuzimam njegove poslove.
Ne postoji pisani ugovor oca i odvjetnika, kao niti izdani računi, a u zadnjem susretu s odvjetnikom isti je tražio određeni iznos na račun "sudskih troškova", bez da je završio predmet. S obzirom na puno predugo trajanje postupka, te sumnju u istinitost navedenih troškova, želim raskinuti punomoć odvjetniku.
1. Da li i kako mogu provjeriti opravdanost i točnost tih navodnih troškova?
2. Ako odvjetnik ne može opravdati troškove tj. izdati račun za iste, da li mogu jednostavno otkazati punomoć bez ikakvog plaćanja?
3. U slučaju da odbijem plaćanje tog navodnog dugovanja, da li mi odvjetnik može raditi probleme pri angažiranju nekog drugog odvjetnika? Pokrenuti ovrhu?
Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ako su nešto "sudski troškovi" - npr. pristojbe ili predujam za vještačenje, sud za to izdaje uplatnicu ili rješenje, dakle, trebali biste dobiti neku uplatnicu na temelju koje uplaćujete Vi direktno u državni proračun.

2. Morate vidjeti u sudskim spisima što je odvjetnik zapravo radio, jer Vam za to onda može izdati račun sukladno Odvjetničkoj tarifi.

3. Ako niste platili, on može izdati račun i pokrenuti ovrhu, ali Vas načelno ne može spriječiti da angažirate nekoga drugoga. Obveza je odvjetnika jedan drugome predati spis, i načelno imaju obvezu jedan drugoga obavijestiti radi li se o stranci koja ne podmiruje svoje dugove, što može predstavljati opravdani razlog da drugi odvjetnik odbije zastupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija