Jump to content

Ovrha zbog neplaćanja alimentacije


Sunceko86

Preporučene objave

Pozdrav!

Jučer sam s dečkom bila na Fini pošto se zaposlio, htio je provjeriti kolika mu je ovrha, mislio je oko 20000 kn, no šok ona je 41000 kn!!!

Iako je zadnjih godinu dana nezaposlen za dijete je bivšoj ženi plaćao na ruke 1000 kn. Ona ga je ovršila 2018 čim je dobila rješenje jer nije plaćao alimentaciju do pravomoćnog rješenja o uzdržavanju djeteta. Njemu se skidala 1/4 plaće zbog ovrhe i još je plaćao na ruke alimentaciju.

Kako je taj iznos mogao toliko narasti? Kako je mogao rasti dok je bio nezaposlen? Kao mladi par koji čeka bebicu ovo nam je strašno jer ne znamo kako to podmiriti. Mogu li oni i mene ovršiti nakon što se vjenčamo? Dali je moguće da on to duplo plaća ako daje na ruke, ili se svaki mjesec ta ovrha povećava za iznos koji je alimentacija plus kamate? Postoji li neka agencija koja tako zatvara ovrhe a da nisu baš kamatari ako možete preporučiti? I koji bi bio Vaš pravni savjet? S obzirom da je bio nezaposlen zar nije bivša trebala dobivati državni alimentaciju?

Može li se ovrha obustaviti? Da naprave neku zadužnicu da to više ne raste?

Hvala Vam.

Paničarka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki mjesec unazad vidim u očevidniku potraživanja 1000 kn plus kamate. Ne stoji nigdje ništa da joj daje na ruke. Neznam zašto nije reagirao prije ,davao joj je na ruke i znao je da ima ovrhu koju će jednom isplatiti no sad ispada da će platiti duplo. Kako u očevidniku može pisati npr za mjesec ožujak dug 1000 kn i tako za svaki prethodni iako daje na ruke?  Evo slikala sam očevidnik pa šaljem da vidite! Samo tri od 15 stranica pa možda netko tko se kuži mi pojasni.

Hvala!

IMG_20210401_100213~2.jpg

IMG_20210401_100240~2.jpg

IMG_20210401_100253.jpg

uređeno: od Sunceko86
Zaboravila sam nešto napisati
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija