Jump to content

Dug prema b2


Kzaar

Preporučene objave

Pozrav, 28. Lipnja 2016 b2 kapital je kupio moj dug od PBZ banke, rijec je o kreditu od 50000 kn i minusu na tekucem racunu od 12000 kn ali uz kamatu dug se popeo na oko 75000 kn. Pbz banka nikad nije pokrenula ovrsni postupak dakle jednostavno su dug prodali b2 kapitalu  b2 kapital dosada me isto nije ovrsio, samo su trazili da im platim bar 200 kn po predmetu. Dosad im nisam dao ni lipe e pa me sad zanima zasto me jos nisu ovrsili. Imaju moj dug skoro 5 godina ali samo me zovu po 8x na dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Jeste sigurni da nisu pokrenuli ovršni postupak i na taj način si bar osigurali ovršnu ispravu? Kad Vas zovu, da li se pozivaju na nekakav broj poslovne isprave ili?

Da, prilicno siguran,  banka nije dugo cekala kad vise nisam mogao platiti kredit nakon gubitka posla. Jednostavno sam dobio obavijest da je dug prodan i da oni nemaju vise potrazivanja prema meni.

I ne pozivaju se na nista.

uređeno: od Kzaar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

Banka je kredit zbog neplaćanja otkazala u listopadu 2014. godine. U periodu do sada nije tražila nikakvu naplatu niti je aktivirala zadužnicu. 2017. godine banka je zadužnicu prodala B2Kapitalu koji je 2021. godine zadužnicu poslao na naplatu u Finu bez da sam obavještena o prislnoj naplati iako su me svaka dva tjedna uredno zvali i tražili da im barem 50 kn uplatim. Postoji li zastara obzirom da nakon otkaza ugovora nije bilo naplate do sada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , biba222 je napisao:

zadužnicu prodala B2Kapitalu koji je 2021. godine zadužnicu poslao na naplatu u Finu bez da sam obavještena o prislnoj naplati

Fina Vas je trebala obavijestiti i dostaviti Vam dokumentaciju.

prije 3 sati , biba222 je napisao:

Postoji li zastara obzirom da nakon otkaza ugovora nije bilo naplate do sada?

Ne, nije nastupila zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Borbena7 je napisao:

U tom slučaju samo možete čekati da pokrenu ovršni postupak, a onda koristiti pravne lijekove koji Vam stoje na raspolaganju ovisno o fazi u kojoj je postupak.

Kakvi pravni lijekovi možete li pojasniti. I da li uopce oni mogu pokrenuti ovrsni postupak po dugu koji je prodan bez ovrsne isprave? Zasto cekaju vec 5 godina? Stvar je a zaboravio sam je napomenuti da su bila 3 premeta a 1 je imao ovrsni prijedlog. Tu su me bez problema ovrsili prije 2.5 godine no za preostala 2 jos jednom napominjem banka nije pokrenula nikakvu ovrhu.

U svakom slucaju provjerit cu da li je prodano s kakvom ovrsnom ispravom, to mi moze banka odgovoriti koja je prodala?

uređeno: od Kzaar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija