Jump to content

Molimo savjet i pomoć


suzanasuzana

Preporučene objave

Živim u izvanbračnoj zajednici 6 godina i ne mogu se požaliti. Prije skoro 7 mjeseci moj suprug je zastranio i napravio jednoj ženi dijete. Ona je u međuvremenu našla drugog muža koji za dijete ne želi ni čuti, rekao joj je da ga rodi i da ocu, tj. mom suprugu. Nakon dugo premišljanja, mi smo na to i pristali, e sad me zanima da li ja kao nevjenčana supruga mogu to djete posvojiti i da li moj suprug ima pravo na porodiljni ako će djete od rođenja biti s nama. Šta nam je činiti? On će naravno djete priznati jer je njegovo ali što sa majkom koja je rekla da će ga se odreći? Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko majka djeteta pristane da dijete ide na posvajanje vi ga mozete posvojiti, ali ce vam postupak biti brzi i laksi ako ste u braku s ocem djeteta. Cak nisam siguran da li ce centar za soc. skrb odobriti, tj. da li moze odobriti posvajanje ako ste u izvanbracnoj zajednici. Najbolje vam je obratiti se centru za soc. skrb gdje ce vam detaljnije objasniti postupak i uvjete za posvajanje. A mozete i pogledati u obiteljskom zakonu uvjete koji se traze za posvajanje.

 

A sto se tice porodiljnog, i vas muz ima pravo na porodiljni ako ce dijete biti kod njega. To pravo imate cak i vi ako posvojite dijete samo mislim da u nesto kracem trajanju. Tu cete detaljnije informacije dobiti od hzzo-a.

 

I mislim da je jako pohvalno to sto ste spremni posvojiti i odgajati to dijete. Svaka vam cast. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija