Jump to content

Trajanje servisa uređaja


Mrukavi

Preporučene objave

Pozdrav svima,

zanima me informacija postoji li neki zakon kojim je propisano koliko dugo može trajati servis na uređaju?

Konkretno, predao sam parnu postaju na servis 02.04.2021. Parna postaja je van garancije i rečeno mi je da će mi se javiti sa fakturom kada naprave detekciju što sve treba napraviti (prilikom preuzimanja su već ustanovili da je riječ o čišćenju od kamenca i zamjeni parovoda). Prvu informaciju i fakturu sam zaprimio tek 20.04.2021. te su zamolili da potpišem fakturu da pristajem na popravak što sam učinio isti dan. Nakon toga nikakvu informaciju nisam dobio od njih te sam im uputio upit nakon nekoliko dana i dobio informaciju da je parovod naručen od dobavljača te da se čeka isporuka. I na kraju, 30.04.2021. mi javljaju da je naručeni dio stigao od dobavljača te da će me obavijestiti čim bude ugrađen....do danas nisam zaprimio poziv.

Naravno cijela usluga bi trebala koštati 600 kn, pa me zanima s obzirom na čekanje od 02.04.2021. imam li kakva prava za umanjivanje cijene ili bilo kakvu naknadu...

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U praksi to ne postoji - niti zakon koji to regulira.

Ima nešto, slično, ali vezano uz Nove strojeve i Vozila - dođe te u Servis sa vašim automobilom - koji je pod garancijom - ako se radi o nekom kvaru - daju vam zamjensko vozilo.

Neki Servisi to rade i van garancije - stvar je do konkurencije.

U vašem slučaju - nedavno je bio sličan upit - radi starosti -  nema novog rezervnog dijela - već se isti popravlja ili se skida sa drugog stroja - koji je za dijelove.

Teoretski - vi možete nači servis, sa kojim če te napraviti , jednu vrstu - ugovora - o Penalima , ako suprotna strana na to pristane.

Na primjer - vi ima te, malu brodicu za prijevoz 6 osoba - koja vama dnevno napravi - 500.kn - prometa.

- sad imate - kvar na motoru - koji sa dijelovima i radom košta - 3.000.kn. - sad ako se vratimo na vaš slučaj ,- do sutra je - 30 - dana - vi, da ste radili - napravili bi Promet oko 15.000.kn

To bi morali dogovoriti sa servisom - ako je ugovoreno vrijeme popravka - 7. dana - da svaki dan koji se - probije - van ugovora - oni vam daju popust - 10% od ugovorene cijene - po ovoj matematici -  ako je cijena ugovorena 3000.kn - za 7 dana kašnjenja - penali bi bili - 1500.kn.

Ako idemo matematički - 3000 -10% = 2700 -10%..itd.

Ali - tko če na to pristati ?

Penali se još uvijek primjenjuju u Građevinskim radovima - ali sve manje, jer , ne možeš nači dobrog majstora - tu, nitko o penalima ni ne razmišlja.

Poz

uređeno: od frenki zg
ispravak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija