Jump to content

Dostavljači, aplikacije i "agregatori"


MirkoP

Preporučene objave

Pozdrav

Otvaram ovu temu, motiviran "tihim" raskidom, tj. nemogućnošću prijavljivanja kao dostavljač u aplikaciju preko koje sam dostavljao. A općenito, da se rasvijetli ovaj dio koji spada mnogo više u crnu nego u sivu ekonomiju.

Dakle, radi se o jednoj "aplikaciji", tj. firmi otvorenoj po zakonima RH itd. Ta firma ima ugovor (što ja mogu samo pretpostavljati) sa "agregatorom", tj. realnom firmom koja stvarno zapošljava dostavljače, ugovorom o djelu.
Rad dostavljanja se vrši isključivo pomoću te aplikacije, dakle sve upute i sav posao se odvija preko toga. Od poziva na dostavu, oblika plaćanja, primanja uplate i dostave krajnjem korisniku.
Dok je, realno, uloga agregatora jedino u tome da isplaćuju zaradu koju je dostavljač zaradio dostavama te aplikacije, uz zadržavane nekakve provizije, 5-20%. 

Nakon mjeseci rada i jednog nesporazuma sa korisničkom podrškom, konkretnije - realnom nemogućnošću obavljanja konkretnog, jednog dostavljačkog zadatka, a koja je prijavljena korisničkoj podršci a koja je i dalje inzistirala da se dostava obavi na nemoguć način, itd itd., dobijam "opomenu" od djelatnice, i nakon toga se ne mogu se više uključiti na aplikaciju. Da se razumijemo, da biste mogli raditi, tj.obavljati dostave, morate se prvo logirati u aplikaciju. AKo se ne možete logirati, ne možete raditi.
Nakon žalbe mailom na korisničku podršku i "situaciju" i to samom direktoru, nakon par tjedana dobijam mailom zahtjev od korisničke podrške da vratim opremu za dostavu. 
Ugl. nikakav otkaz, nikakva opomena, nikakvo pozivanje na povredu nekog pravila, pravilnika, ništa na pismeno... Nula ičega. Ugl. "samo" se ne mogu logirati u tu aplikaciju. Konkretno - otkaz.
Od agregatora ni A ni B. (njegovo je samo da isplaćuje):)

Nisam siguran da je zakonodavac imao ovakve posredničke načine i aplikacije u vidu kad je pisao zakone, a da ne govorimo o sudskoj praksi. :) Zanima me na koji način mogu tužiti i *koga*, odn. zahtijevati vraćanje na posao.

 

p.s.
Da ne zaboravim, potpisan je "ugovor" o primanju opreme za rad s  kaznenim odredbama o 1500 kuna za nevraćanje. Online potpisano, bez mog primjerka. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija