Jump to content

prigovor na prekrsajni nalog


anonimno

Preporučene objave

ovako,radi de o sljedecem.

ostao sam bez vozacke zbog utjecaja alkohola, prije 6 dana.

sada me zanima.pise u nalogu da kaznu trebam platit u roku od 8 dana,te da dobijam 3 kaznena boda i oduzimanje na 3 mj. vozacku.

Ja se zelim zaliti, zbog okolnosti da sam student,prvi prekrsaj ovakve prirode,napuhao sam 0.6...

Policajac koji me je zaustavio rekao mi je da ce mi sudac odrediti koliko ostajem bez vozacke.Sad to mi nije jasno kako ce doc do suca ako ne nepisem zalbu, a on mi je rekao da to nema veze.

da u savkom slucaju idem kod suca?to bas nije tocno?

te vas molim da mi pomognete?

kaj da radim?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

policajac je u pravu. ako uložite ili ne uložite žalbu završit ćete na sudu. u prvom slučaju će se provest redovan prekršajni postupak (saslušanje vas, svjedoka ako ih ima, policajca), te će se donijet rješenje na koje ćete imati pravo žalbe. u drugom slučaju ćete za svoju kaznu ići na izvršenje, tj. pozvat će vas na plaćanje kazne, zatvor ili ako se radi o novčanoj kazni do 500,00 kn pozvat će vas da se očitujete o radu za opće dobro na slobodi. gore ste naveli da se radi o prekršajnom nalogu, pa bi bilo dobro da uložite prigovor na nalog, te da u redovnom postupku ističete da ste dosad nekažnjavani, student, te da nije visoka koncentracija alkohola. ne moram vas podsjećati da ste mogli nekoga ugroziti svojim ponašanjem u prometu, tj. alkoholiziranošću. u svakom slučaju "ponizno" molite da vam se uvaže gore navedene okolnosti, te da vam se možda i vozačka izrekne uvjetno. sretno i javite kako je bilo. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u svakom slučaju "ponizno" molite da vam se uvaže gore navedene okolnosti, te da vam se možda i vozačka izrekne uvjetno.

 

ne moze to pri ovom prekrsaju, niti moze manje od 3 mjeseca.

 

ali moze manju novcanu kaznu od zakonom propisane minimalne (koja nije 500 nego 2000 kuna, a razliku cini samo 0.1 promil) pa mu se, ako nije prethodno kaznjavan ili bar ne prethodno kaznjavan po ovom cl zospca, svakako isplati pisati prigovor, najbolje odmah vps-u jer ce tako izbjeci kako placanje dodatnih troskova, tako i mogucnost da ga se povodom prigovora stroze kazni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[, svakako isplati pisati prigovor, najbolje odmah vps-u jer ce tako izbjeci kako placanje dodatnih troskova, tako i mogucnost da ga se povodom prigovora stroze kazni.

 

kako sad strože? pa ne može se strože kazniti, nego samo blaže povodom prigovora, ne može se na temelju pravnog lijeka ići na štetu okrivljenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kriv

ma,nije da prakticiram takvu voznju, nego bio sam 500m od kucnog praga a dolazio sa proslave svoje diplome, iz kafica koji je jos 200m dalje.

a nis eto napisat cu prigovor i podjeliti uspjeh ili neuspjeh s vama ovdje.Ako se nekome desi slicna situacija da zna sto treba odnosno ne treba ciniti.

puno hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija