Jump to content

Stecajni postupak, a nekretnina jos nije uknjizena


popdu71

Preporučene objave

Pišem u ime člana obitelji koji ima kompliciran i tezak slučaj. 

Naime, član obitelji je kupio nekretninu, ali se nije upisao u gruntovnicu (duga priča zasto nije). Dobio je poziv od tvrtke od koje je kupio stan da tvrtka ide u stecaj i da su vidjeli da jos nije upisan, te da se javi stecajnoj upraviteljici da izuzme tu nekretninu iz stecajnog postupka. 

To je sve obavljeno i dobiveno je sudsko rjesenje o tome. 

Medutim tu je pocetak problema, dva vjerovnika su se vec (prije pokretanja stecajnog postupka) upisali kao potrazitelji na nekretninu. Znaci nekretnina ima dvije teretovnice. Kupoprodajni ugovor postoji, potvrde o svim uplatama postoje. S te strane je sve cisto i kupljeno je prije svih problema od tvrtke. 

Zanima nas, kolika je mogucnost ako se sada pokrene spor sa ta dva potrazitelja da se izuzme teret (jos upis nije dovrsen, ali je u postupku rjesavanje papira, znaci jos uvijek je tvrtka u stecaju upisana)? Kolika je mogucnost gubitka stana, odnosno da se stan stavi na javnu drazbu? i da li se moze to zaustaviti pravnim putem ikako? Koji koraci bi bili najbolji u ovom slucaju? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija