Jump to content

Zastara pravomoćnog rješenja o ovrsi iz rujna 2010.


MarinaBLA

Preporučene objave

Molim pomoć oko pisanja prigovora o zastari. Danas mi je zaplijenjen tj rezerviran (kako su mi objasnili) cijeli iznos na bankovnom računu. Neplaćeni računi su iz 2009. godine, Rješenje mi nikada nije stiglo jer već godinama ne živim na adresi koja im je navedena, i na zahtjevu za naplatu je pogrešna adresa. Rješenje mi je isprintano u Fini i potvrđeno s njihove strane i rekli su mi da mogu pisati  odmah prigovor na temelju toga, da li da pišem sada prigovor ili da tražim rješenje na ispravnu adresu? I na koji način da napišem prigovor, ima li igdje špranca. Prigovor se odnosi na nenaplaćen dug star 12 godina, pravomoćno nenaplaćeno rješenje je staro gotovo 11 godina, točnije od datuma 02.09.2010, Zahtjev za naplatu ima datum 03.05.2021. Molim savjet. Hvala

uređeno: od MarinaBLA
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se u međuvremenu nisu pokušali namiriti, onda je nastupila zastara. Na zastaru se možete pozvati koristeći pravna sredstva koja su po čl. 210. OZ na raspolaganju ovršeniku u ovakvim situacijama. Morate paziti na rok od 60 dana, a koji se računa od zaprimanja zahtjeva za izravnu naplatu na FINA-i. Žalbeni razlog bi bio po čl. 50. st. 1. toč. 11. OZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, nije jasno napisano u papirima (koje sam dobila u Fini), nekako sam mislila da će biti napisano. Koji sud je nadležan za moj slučaj?

Ja sam tada pripadala sudu u Bjelovaru, Sada živim u Vrbovcu (na zahtjevu za naplatu mi piše sadašnje ime i prezime, ali stara adresa koja pripada sudu u Bjelovaru).

Ili gdje to mogu provjeriti da ne bi zahtjev poslala na krivu adresu?

uređeno: od Borbena7
Osobni podatak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija